Patru angajaţi ai Centrului de plasament Sfânta Maria din Capitală au fost arestaţi la domiciliu, alţi 10 sunt cercetaţi sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cei 14 angajaţi ai Centrului de plasament “Sfânta Maria” din Sectorul 1 reţinuţi vineri pentru că ar fi furat din mâncarea adolescentelor instituţionalizate şi le-ar fi internat în ospicii dacă îi "deranjau", patru au fost arestaţi la domiciliu, ceilalţi fiind cercetaţi sub control judiciar, decizia nefiind definitivă.

 În dosarul abuzurilor de la Centrul de plasament Sfînta Maria au fost arestaţi la domiciliu directoarea Mariana Dumitru, împreună cu Florin Gurău, Oana Rădulescu şi Aureliu Vărzaru. Ceilalţi zece angajaţi, respectiv medicul Victoriţa Boţoagă, Eugenia Magdalena Carp, Ioan Tudor, Marinela Gheorghe, Florentina Anghelescu, Nicoleta Cîrjă, Ramona Octaviana Gheorghe, Valerică Soare, Mariana Stanciu şi Mariana Durnoi sunt cercetaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Decizia a fost luată sâmbătă noapte de Judecătoria Sectorului 1 şi nu este definitivă. Ea poate fi atacată la instanţa superioară, respectiv Tribunalul Bucureşti. Cei 14 învinuiţi nu au voie să comunice cu persoanele vătămate, cu membrii de familie ai acestora, cu ceilalţi inculpaţi sau cu martorii din dosar.

În dosarul centrului de plasament Sfânta Maria au fost reţinute, vineri, 14 persoane, printre care şi medicul Victoriţa Botoagă, cea care le-ar fi administrat copiilor medicamente psihitarice.
 
Boţoagă a fost trimisă în judecată în 2012 sub acuzaţia de falsificare a numeroase reţete în dosarul decontării frauduloase din bugetul CNAS.

Anchetatorii au făcut, joi, 19 percheziţii, în urma cărora au ajuns la concluzia că angajaţii centrului de plasament Sfânta Maria îşi însuşeau în mod constant produse de curăţenie şi medicamente, bunuri alimentare, haine, electrocasnice, cosmetice, dar şi diverse sume de bani care proveneau din sponsorizări sau donaţii destinate fetelor din centru.

De asemenea, dacă beneficiarele centrului îi "deranjau" pe supraveghetori, acestea erau internate în sanatoriu câte o lună, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Un angajat de la Centrul de plasament Sfânta Maria şi-a deschis magazin alimentar unde vindea produse luate din instituţie, alţi angajaţi sustrăgeau bunuri din donaţii, precum lenjerii de pat sau electronice, în vreme ce o parte din donaţii erau cumpărate de la copii, la preţuri derizorii, au declarat sure judiciare pentru News.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite