Patronii staţiei GPL care a explodat la Crevedia, față în față cu sinistraţii. Ce le promit: „Suntem hotărâți!“

0
Publicat:

Patronii stației GPL din Crevedia care a explodat în urmă cu o săptămână îi ajută pe sinistrați. Luni, 4 septembrie, la ora 14.00, aceștia se vor întâlni cu localnicii afectați de nenorocire. În acest sens, ei au transmis o scrisoare autorităților locale în care și-au prezentat intențiile.

Explozii în lanț la Crevedia pe 26 august FOTO Adevărul
Explozii în lanț la Crevedia pe 26 august FOTO Adevărul

Pe pagina de Facebook a Primăriei Crevedia a fost postat anunţul privind întâlnirea cu administratorii firmei. Aceştia vor fi însoțiți și de un avocat și vor fi încheiate mai multe documente pentru readucerea locuințelor afectate în starea inițială. Este vorba de 8 case care au fost distruse de explozii și alte 20 afectate de tragedia care a avut loc în 26 august.

Scrisoarea transmisă autorităţilor locale

Stimate domnule primar, dorim să ne exprimăm regretul și să ne cerem scuze dvs. și locuitorilor comunei Crevedia pentru dificultățile prin care comunitatea dvs. trece în această perioadă ca urmare a incendiului izbucnit la locația societății noastre, Flagas SRL.

Scrisoarea patronilor Flagas către autoritățile din Crevedia FOTO Facebook/Primăria Crevedia
Scrisoarea patronilor Flagas către autoritățile din Crevedia FOTO Facebook/Primăria Crevedia

Vă rugăm să facilitați contribuția noastră pe care suntem hotărâți să o aducem prin alimente, apă, medicamente, produse de igienă personală, obiecte de răcire a aerului în spațiile comune, cu orice alte produse, a căror necesitatea ne-o semnalați. Trei mese pe zi pentru persoanele găzduite în spațiul alocat sinistraților și, după caz, repararea tuturor imobilelor distruse, aduse în stare de neîntrebuințare sau afectate în orice mod prin incendiu.

Scrisoarea prin care patronii Flagas oferă sprijin sinistraților FOTO Facebook Primăria Crevedia
Scrisoarea prin care patronii Flagas oferă sprijin sinistraților FOTO Facebook Primăria Crevedia

În acest sens, vă informăm că am rezervat deja serviciile de dezvoltare imobiliară necesare și beneficiem de disponibilitatea deplină a unor profesioniști în domeniul construcțiilor care pot aloca deja în orice moment resursele necesare atât intrării în frontul de lucru, cât și inițierii și accesării procedurilor specifice întocmirii documentației specifice.

Cu speranța că solidaritatea care ne aduce acum împreună nu ne va expune și nu ne va respinge nevoia noastră de a ajuta vă rugăm să aveți îngăduința de a concretiza condițiile unui dialog și de a ne permite în acest sens un contact cu reprezentanții Primăriei dvs”, se arată în scrisoarea Flagas.

Reamintim că, timp de trei ani, autoritățile au stat lângă o bombă cu ceas fără să ia măsuri care să prevină o eventuală tragedie. Patru echipe de procurori încearcă să lămurească ce s-a întâmplat în seara exploziei la stația GPL din Crevedia, cine avea pârghiile pentru a putea preveni un asemenea dezastru și mai ales dacă poate fi vorba despre fapte de corupție.

În urma exploziilor produse în urmă cu o săptămână la Crevedia au murit trei oameni, iar 56 au fost răniți, 39 fiind pompieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite