Părinţii şi fosta soţie a lui Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR, audiaţi la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ şi Ecaterina Olteanu, părinţii fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, au fost luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Aceştia au fost citaţi în calitate de martori în dosarul în care fiul lor este suspectat că ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, însă cei doi au refuzat să dea declaraţii.

Şi fosta soţie a acestuia a fost în faţa procurorilor, însă şi ea a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

De altfel, printr-o decizie a Curţii Supreme, fostul viceguvernator nu are voie să vorbească cu părinţii săi şi cu fosta soţie.

Pe 1 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia lui Bogdan Olteanu la arestarea preventivă şi a dispus, definitiv, înlocuirea acestei măsuri cu arestul la domiciliu.

Fostul viceguvernator al BNR a mai stat în arest la domiciliu şi din 29 iulie până în 12 august, când a fost arestat preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în 12 august, arestarea preventivă a lui Bogdan Olteanu, atunci fiind emis un mandat pentru 16 zile.

Procurorii au arătat, în referatul prin care au cerut instanţei supreme arestarea preventivă, că pe 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţieomul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiior omul de afaceri i-a promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite