Opt membri CSM cer întrunirea plenului azi la ora 17

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Cristi Dănileţ este unul dintre semnatari
Judecătorul Cristi Dănileţ este unul dintre semnatari

Ei mai au nevoie ca cel puţin doi colegi să li se alăture demersului, pentru convocarea plenului fiind necesar ca cel puţin 10 membri să semneze convocarea. Secretariatul Consiliului Superior al Magistraturii lucrează însă pentru convocările de mâine dimineaţa, la ora 9.

"Pot să confirm că secretariatul lucrează acum la convocările de mâine de la ora nouă. Există însă o convocare publică a opt magistraţi membri CSM care doresc o întrunire a Plenului astăzi la ora 17. Mai au însă nevoie de cel puţin doi colegi care să li se alăture pentru ca convocarea să fie conform legislaţiei. Plenul poate fi convocat doar la cererea a cel puţin 10 membri sau la cererea preşedintelui CSM", a declarat Monica Prejmăreanu, purtător de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii.

Citiţi şi:

Cum s-au scuzat judecătorii care au "blocat" demisia lui Pivniceru

Preşedintele CSM, despre demisia lui Pivniceru: "Mai este nevoie de doi membri pentru a se forma cvorumul"

Iată mai jos convocarea publică, postată pe site-ul membricsm.ro:

"Un numar de 8 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, incercand deblocarea situatiei create prin imposibilitatea desfasurarii sedintei Plenului convocata pentru astazi, miercuri, 22 august 2012, au solicitat convocarea in regim de urgenta a unei noi sedinte de Plen, pentru ora 17, in cursul aceleiasi zile.

Potrivit art 27 alin (1) din Legea nr. 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii se intruneste in plen si in sectii, la convocarea presedintelui, a vicepresedintelui sau a majoritatii membrilor plenului ori, dupa caz, ai sectiilor. Astfel fiind, convocarea Plenului, pentru a satisface cerintele legii, trebuie sa fie semnata de un numar de cel putin 10 membri CSM.

Continutul cererii este urmatorul:

“NOI, MEMBRII CSM:

    MIRCEA ARON,
    CRISTI DANILEŢ,
    HORATIUS DUMBRAVĂ,
    GEORGIANA IORGULESCU,
    ADRIAN NEACŞU,
    MONA PIVNICERU,
    ALEXANDRU ŞERBAN,
    MARIUS TUDOSE,

Văzând imposibilitatea constituirii cvorumului de şedinţă pentru Plenul Consiliului Superior al Magistraturii convocat astăzi, 22 august 2012, ora 10.00,

Având în vedere că şedinţa legal convocată nu s-a putut desfăşura din cauză că au fost prezenţi doar 14 membri, în condiţiile în care era nevoie de un cvorum minim de 15 membri CSM,

Având în vedere chestiunile importante pe care Plenul trebuie să decidă pentru justiţie, printre care promovarea de judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, concursul şi examenul de admiterela InstitutulNaţionalal Magistraturii şi cererea de demisie din funcţia de judecător a d-nei Mona Pivniceru,

C O N V O C Ă M

PLENUL CSM PENTRU DATA DE 22 AUGUST 2012, ORELE 17,00

 Cerem şi celorlalţi membri CSM să conştientizeze importanţa pentru justiţie a deciziilor pe care urmează să le luăm şi să se alăture convocării şi realizării cvorumului Plenului CSM“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite