Omul de afaceri Nelu Iordache, condamnat definitiv la 11 ani şi 9 luni de închisoare, ridicat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancheta a fost demarată în anul 2012, iar cauza a fost trimisă în judecată de DNA în aprilie 2013.FOTO Inquam Photos / George Calin
Ancheta a fost demarată în anul 2012, iar cauza a fost trimisă în judecată de DNA în aprilie 2013.FOTO Inquam Photos / George Calin

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare mandatul de executarea a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele Nelu Iordache,  după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, condamnarea definitivă la 11 ani şi 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac-Arad.

„Având în vedere decizia instanţei, astăzi, 08.09. 2021, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare un  mandat de executarea a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele unui bărbat de 54 de ani. Cel în cauză este în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Iniţial, omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat la 6 ani şi 3 luni de detenţie.

Ancheta a fost demarată în anul 2012, iar cauza a fost trimisă în judecată de DNA în aprilie 2013.

 Procurorii îl acuzau pe omul de afaceri Nelu Iordache că, în calitate de administrator al firmei Romstrade, ar fi schimbat, fără a respecta prevederile legale, destinaţia sumei de 31.519.960 lei, reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR pentru priectarea şi execuţia lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac-Arad, de aproximativ 22 de kilometri, lucrarea fiind finanţată în proporţie de 85% din fonduri europene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite