Oana Mizil, însărcinată. Iubita lui Vanghelie, suspectată într-un dosar de corupţie: „Marian are al doilea băiat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Mizil e însărcinată. Oana Mizil şi Marian Vanghelie formează un cuplu de mai mulţi ani
Oana Mizil e însărcinată. Oana Mizil şi Marian Vanghelie formează un cuplu de mai mulţi ani

Oana Mizil, însărcinată. Aşa a anunţat, joi, iubita lui Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 al Capitalei, la ieşirea din sediul DNA. Mai exact, Oana Niculescu Mizil a spus că îi va oferi edilului un băiat, acesta urmând să devină tată pentru a doua oară.

„Într-adevăr, sunt însărcinată. Marian are al doilea băiat", i-a răspuns Oana Mizil unui jurnalist când a ieşit din sediul DNA unde a fost audiată mai bine de 4 ore.

Cei doi formează un cuplu de mai mulţi ani. În iarna lui 2011, au fost surprinşi de paparazzi în Alpii francezi. 

„Tot ce se întâmplă este un lucru firesc. În activitatea mea, eu mă manifest normal. Nu umblu prin cluburi, nu fac parte din lumea mondenă, nu sunt vreun Irinel Columbeanu. Nu neg că am o relaţie cu doamna Oana, de ce să neg?“, spunea atunci Marian Vanghelie. 

„Îmi place la Marian tandreţea cu care mă înconjoară şi pe care nu o bănuiam la prima vedere. Este un om inteligent şi un bărbat de încredere“, spunea şi Oana Mizil.

Oana Mizil, însărcinată: „Îmi doresc un copil“

Mai mult deputatul a declarat în repetate rânduri că îşi doreşte o familie cu Vanghelie şi că ambii îşi doresc să aibă cât mai mulţi copii.

„Îmi doresc copii. Am zis tot timpul că las la latitudinea lui Dumnezeu. Important este că ne dorim amândoi. Eu provin dintr-o familie mare, unită şi iubesc familia. Tocmai de aceea cred că vom avea copii. Mai mulţi, întotdeauna am spus trei. Şi Dumnezeu îmi va da după inima mea, pentru că iubesc copiii”, a spus Oana Mizil.

De asemenea, în octombrie 2014, când se zvonea că relaţia celor doi nu mai funcţionează, aceasta a declarat că vor urmează ca în 2015 să facă nuntă.

„Contrar tuturor zvonurilor care apar în spaţiul public, conform cărora eu şi Marian ne-am fi despărţit, vă spun că nu

image

este nimic adevărat. Anul viitor (2015 - n.r.) ne vom căsători. Facem deja pregătirile necesare pentru eveniment”, a declarat Oana Mizil, citată de dcnews.ro.

Marian Vanghelie mai mare un băiat

Marian Vanghelie mai are un băiat, Alexandru Vanghelie (foto dreapta), în vârstă de 21 de ani. În prezent, acesta locuieşte în Boston, Massachusetts (Statele Unite Ale Americii), unde învaţă la Universitatea Suffolk.

În America, Vanghelie jr. locuieşte într-un apartament de lux pentru care edilul bucureştean scoate lunar din buzunare câteva mii de dolari pentru a plăti chiria.

Oana Mizil, însărcinată. Ea este cercetată de procurorii anticorupţie

Oana Mizil a aflat joi că are calitatea de suspect într-un dosar aflat pe masa procurorilor anticorupţie. „Acuzaţia este că am participat într-o firmă, dar nu este adevărat nimic. Vă anunţ că astăzi îmi depun demisia din calitatea de deputat pentru că nu vreau să fie un impediment în faţa justiţiei şi sunt un om corect”, a spus Mizil. 

Ulterior, aceasta s-a dus la Parlament unde şi-a depus demisia. Potrivit procedurilor, această demisie din calitatea de deputat va ajunge la şedinţa Biroului Permanent şi apoi va trebui anunţată în plenul Camerei. Demisia va fi oficială atunci când aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial.

Surse apropiate anchetei susţin că în perioada 2007 până în prezent, „Marian-Daniel Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de sumei de aproximativ 2 miliarde de lei (noi)“.

Comision de 20% pentru primarul Vanghelie

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, se arată în documentele procurorilor, Marian-Daniel Vanghelie percepe un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către Marin Dumitru, pe de altă parte. Acest „comision” a fost plătit de către Marian Dumitru către Marian-Daniel Vanghelie prin intermediul unor persoane apropiate lui celor doi, respectiv prin intermediul lui Daniel-Nicolae Dinuţ şi Mircea-Sorin Niculae.

„Acest comision a fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către PREMIER PALACE SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăţi tip off-shore, de către Marin Dumitru) şi societăţi comerciale controlate, prin interpuşi, de către Marian-Daniel Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani.

Afaceri cu vărul, şoferul şi cu firma administrată de iubita sa

Din datele existente în cauză a reieşit că beneficiare a unor astfel de contracte (şi a sumelor de bani aferente acestora) au fost societăţile Bucureşti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Marian Vanghelie, acţionar majoritar la societatea comercială Bucureşti S.A. şi asociat unic la societatea comercială Fashion Brand Management S.R.L.), cea din urmă fiind administrată în fapt de către Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlată de către Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) şi Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoană apropiată lui Vanghelie Marian-Daniel)“, arată surse judiciare.

Pentru garantarea plăţii „comisionului” de 20% din valoarea contractelor publice, Marin Dumitru ar fi cedat controlul societăţii comerciale SPLAI SA, care are în proprietate numeroase imobile clădiri şi terenuri, unor persoane apropiate primarului Marian-Daniel Vanghelie. Din datele existente la dosar a reieşit că părţile sociale ale societăţii comerciale Eurowest S.R.L. (care deţine majoritatea acţiunilor la SPLAI S.A.) au fost cedate în favoarea lui Murgoci Adrian (şoferul lui Vanghelie Marian-Daniel).

„În perioada 2007 – prezent, numiţii Vanghelie Marian-Daniel (primarul Sectorului 5 Bucureşti) şi Niculae Mircea-Sorin au transferat bunuri (sume de bani) provenite din comiterea infracţiunilor de luare de mită (vizate de ordonanţa de începere a urmăririi penale date în cauză la data de 18 septembrie 2014), sub forma achiziţionării de bunuri mobile şi imobile şi sub forma introducerii acestora în patrimoniul societăţilor comerciale controlate de cei doi, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora. Inclusiv în prezent (începând cu o dată nedeterminată la acest moment), numita Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar, acţionând în calitate de administrator de fapt al societăţii comerciale comercială Fashion Brand Management S.R.L. (administrând în fapt activitatea comercială a patru magazine care funcţionează sub marca Tartine et Chocolat, situate în Bucureşti), calitate incompatibilă cu funcţia de parlamentar, a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, cu scopul de a obţine pentru această societate foloase necuvenite (constând în obţinerea în activitatea comercială a acesteia, tocmai ca urmare a exercitării de către numita Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana a influenţei conferite de funcţia publică deţinută, a unor venituri suplimentare substanţiale)“, explică sursele citate.

Avocatul „spion“ pentru Marian Vanghelie

În actele procurorilor apare şi numele avocatului Mihai Doru Giugula, care ar fi cules informaţii pentru Marian Vanghelie. 

„Începând cu luna septembrie 2014, până în prezent, numitul Giugula Mihai-Doru (avocat în baroul Bucureşti), acţionând din dispoziţia numitului Vanghelie Marian-Daniel şi cu scopul de a împiedica tragerea acestuia la răspundere penală, a acordat numitului Dumitru Marin - în mod formal şi nesolicitat de către beneficiar/client - asistenţă juridică în dosarul penal nr. 486/P/2014 Tribunalului Bucureşti (în care acesta este cercetat pentru comitere unor infracţiuni de evaziune fiscală), acţionând în vederea obţinerii, în urma studierii dosarului şi participării la actele de urmărire penală, de informaţii care îl interesau pe Vanghelie Marian-Daniel şi în vederea influenţării numitului Dumitru Marin să nu facă declaraţii incriminatorii pentru Vanghelie Marian-Daniel“, se arată în documentele procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite