O ambulanţă care transporta o pacientă rănită, implicată într-un accident, în Capitală. Din ce cauză s-a răsturnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ambulanţă care transporta o pacientă a fost implicată sâmbătă, într-un accident, în Capitală, după ce șoferul unui autoturism nu a acordat prioritate de trecere, deși salvarea avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune. 

Ambulanța a fost lovită în lateral și s-a răsturnat pe o parte FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ambulanța a fost lovită în lateral și s-a răsturnat pe o parte FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

În jurul orei 11.25, conducătorul unei ambulanţe SABIF care se deplasa pe Bd. Dimitrie Cantemir către pasaj Unirii, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, la intersecţia cu Bd. Mărăşeşti, a intrat în coliziune cu un autovehicul. În urma impactului, ambulanţa s-a răsturnat pe lateral”, a anunţat Brigada de Poliție Rutieră. În zonă, pe timpul cercetării la fața locului, traficul către Pasajul Unirii a fost blocat.

În ambulanţă se afla o pacientă, o tânără în vârstă de 17 ani, care a fost preluată de altă ambulanţă, relatează libertatea.ro

Conform medicului Alice Grasu, manager la Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, nimeni nu a fost rănit. Echipajul salvării, dar și tânăra, care fusese rănită într-un alt accident de circulație și era transportată către spitalul Bagdasar Arseni, nu au suferit răni. Marele noroc, a precizat Alice Grasu, a fost faptul că toți purtau centuri de siguranță.

Accident între o ambulanță și un autovehicul în intersecția Budapesta din București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

După finalizarea anchetei la fața locului și după ridicarea ambulanței, care s-a răsturnat pe o parte, circulaţia în zonă a fost reluată. Conform Poliției, ambii şoferi au fost testaţi pentru consumul de băuturi alcoolice, rezultatul fiind negativ.  Ambulanța, care provenea din lotul achiziționat de Primăria Capitalei, a suferit „daună totală” ca urmare a accidentului.

Accident între o ambulanță și un autovehicul în intersecția Budapesta din București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Izbită frontal de un autoturism

Pe 19 februarie, un grav accident rutier a avut loc în judeţul Iaşi. În acest incident a fost implicat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi care transporta o femeie ce tocmai fusese victima unui alt accident rutier.

Conform primelor informaţii, salvarea a fost izbită frontal de un autoturism, în timp ce se deplasa în localitatea Mihail Kogălniceanu, comuna Ţigănaşi. Vinovat pentru producerea accidentului ar fi şoferul maşinii mici, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers. În urma impactului, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cotidianul „Bună Ziua Iaşi” relatează că echipajul medical transporta o femeie care fusese preluată cu doar câteva minute în urmă de la un alt accident rutier produs în dreptul comunei Fântânele. Astfel, femeie în vârstă de 72 de ani a fost implicată, în doar câteva minute, în două accidente rutiere. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite