Numărul românilor infectaţi cu noul coronavirus ajunge la 70 după confirmarea a 11 cazuri vineri dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Numărul de români bolnavi de COVID-19 a ajuns la 70, după confimarea a 11 cazuri vineri dimineaţă. Cinci dintre cazuri sunt în Capitală, două în Mehedinţi, iar patru sunt la Constanţa.

UPDATE 11:08 Alte două cazuri confirmate ridică numprul toal la 70. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani, din Mehedinţi, venit din Italia pe data de 12.03.2020.

Celălalt caz este al unei femei de 52 de ani, din Mehedinţi, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia tot pe 12.03.2020.

Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinţi.

UPDATE 10:48 Încă 4 cazuri de îmbolnăvire la Constanţa. Este vorba de 3 bărbaţi şi o femeie, toţi contacţi cu o persoană infectată.

Este vorba de 3 bărbaţi şi o femeie, toţi contacti cu prima persoană din judeţul Constanţa infectată cu coronavirus, un bărbat de 52 de ani, care este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean.

Numărul cazurilor diagnosticate la nivel naţional ajunge astfel la 68 de persoane, iar al celor dianosticate în cusul zilei de vineri, la 9 persoane.

Bărbatul de 52 de ani, diagnosticat miercuri cu coronavirus a fost plecat în Piatra Neamţ la începutul lunii martie, fiind însoţit de fiica sa, care locuieşte în judeţul Ilfov. El este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa şi a spus că nu ştie de unde ar fi putut contracta coronavirusul pentru că nu a fost plecat din ţară şi nu ar fi intrat în contact cu persoane care să provină din zonele de carantină.

***

Anterior, alte cinci cazuri au fost raportate în Capitală.

”Încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus  au fost confirmate în Bucureşti, la INBI Matei Balş. Numărul cazurilor la nivel naţional a ajuns la 64”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

 Este vorba despre  persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv:

Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

Caz 61 - Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Caz 62 - Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61

Caz 63 - Tânără, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64 - Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61.

Numărul persoanelor care au fost infectate de fostul poliţist care a minţit privind deplasarea în afara ţării a crescut astfel la 13.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că vineri dimineaţă mai erau în lucru, la nivel naţional, 74 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus, efectuate atât unor persoane care au intrat în contact cu cazuri confirmate, cât şi românilor care revin în ţară din zone de risc.

Joi seară,  alte şase cazuri au fost confirmate la Hunedoara. Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite