Nu mai vrea de strajă patriei. Colonelul Cătălin Paraschiv, „omul în alb“ de la protestele din 10 august, dă în judecată Jandarmeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Cătălin Paraschiv, comandant al Brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş, cunoscut drept "dirijorul în alb” care a coordonat intervenţia brutală jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, a dat în judecată Jandarmeria Română. El e supărat că a primit ordin să se ocupe de siguranţa Centralei nucleare de la  Cernavodă.

Potrivit portalului instanţelor, acţiunea a fost înregistrată în 4 octombrie la Tribunalul Bucureşti, la Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, Obiectul acţiunii iniţiate în instanţă de Cătălin Dumitru Paraschiv împotriva Inspectoratului General al Jandarmeriei Bucureşti este un "litigiu privind funcţionarii publici", colonelul Paraschiv contestând un ordin din luna septembrie când s-ar fi decis mutarea lui Paraschiv la Centrala nucleară Cernavodă, pentru a se ocupa de paza acesteia.

Absolvent al Universităţii Bioterra la vârsta de 29 de ani, Cătălin Paraschiv este şi acum la conducerea unităţii, arată hotnews.ro. La sfârşitul lunii octombrie 2018, Klaus Iohannis a refuzat avansarea în grad a colonelului, deşi ministrul de interne de atunci Carmen Dan a argumentat că ”ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu”. În noiembrie au apărut informaţii pe surse că Paraschiv vrea să se pensioneze, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Colonelul Paraschiv i-a coordonat pe jandarmii care au intervenit pentru reprimarea violenţelor din 10 august 2018. Pentru că la protest nu a fost îmbrăcat în uniformă, ci în alb, cu o eşarfă la gât, colonelul Paraschiv a atras atenţia presei şi a protestatarilor. Astfel, a ajuns să fie identificat în multe dintre imaginile care surprind acţiunile în forţă ale jandarmilor.

În acea seară au fost aduşi în sprijin şi jandarmi de la alte structuri din judeţele limitrofe.

Totuşi în dosarul „10 august” este singurul dintre şefii Jandarmeriei care nu a fost pus sub acuzare pentru modul brutal de intervenţei.

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite