Noul preşedinte al CSM, Oana Schmidt Hăineală, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Comisiei Europene în marja MCV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Oana Schmidt Hăineală, a avut o întrevedere, marţi, la Bruxelles cu oficiali ai Secretariatului General al Comisiei Europene, în marja Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), impus justiţiei române de către CE.

"Întâlnirea se înscrie în cadrul dialogului constant la nivel tehnic pe care îl purtăm cu reprezentanţii Comisiei Europene, în marja MCV, având în vedere proximitatea raportului de ţară", a declarat, pentru Mediafax, procurorul Oana Schmidt Hăineală, desemnată în 4 ianuarie, noul preşedinte al CSM.

Şeful CSM a precizat că s-a întâlnit cu secretarul general adjunct al CE, Michel Servoz, respectiv cu alţi trei reprezentanţi ai secretariatului tehnic.

Potrivit cutumei, noua conducere a CSM, desemnată la începutul fiecărui an, merge la Bruxelles pentru a explica obiectivele urmărite în cadrul MCV.

În 10 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat că în acest moment nu este în plan trimiterea unei misiuni de experţi la Bucureşti pentru pregătirea raportului MCV care va fi publicat până la sfârşitul acestei luni.

Surse oficiale au declarat că raportul MCV privind justiţia română se va publica în 30 ianuarie 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite