Noul ministru de Interne: Cer ca niciun cetăţean să nu mai fie bătut de un  jandarm dacă respectă legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Moga FOTO Inquam Photos / George Călin
Nicolae Moga FOTO Inquam Photos / George Călin

Nicolae Moga a făcut primele declaraţii în calitate de ministru de Interne, spunând că nu a vrut să ocupe această funcţie, dar că va face o treabă serioasă. Despre violenţele din 10 august 2018 Moga s pus că reprezintă un eveniment nefericit, iar acolo „lucrurile au fost combinate“.

Răspunzând unei întrebări referitoare la incidentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, ministrul Nicolae Moga a spus că a fost ”un eveniment nefericit. Cer ca niciun cetăţean să nu mai fie bătut de un  jandarm atât timp cât respectă legea, dar niciun jandarm să nu mai fie jignit sau bătut de către un cetăţean care încalcă legea”.

În opinia sa, este necesar să se stabilească ce sistem se aplică la nivelul ordinii publice.

”Ne place modelul din UE, atunci stăm de vorbă şi o să facem aşa cum e acolo”, a spus ministrul dând ca exemplu Germania, Franţa, dar şi SUA.

El a ţinut să sublinieze că nu a vrut să ocupe funcţia de ministru de Interne, pe care a acceptat-o cu greu.

„Nu sunt copil fără minte care şi-a asumat o răspundere atât de mare fără să ştie despre ce e vorba. O să fac în aşa fel încât să rezolv cât mai multe probleme. Să nu se aştepte lumea de la mine că a venit Mesia şi rezolvă toate problemele! NU. 

Nu mă aşteptam să mă laude lumea. Referitor la calitatea mea de revoluţionar. Am făcut rost de toate documentele din arhivă. Sunt revoluţionar din 1992, când nu se dăseau facilităţi pentru revoluţionar. Nu sunt profitor. Sunt mândru că am participat la Revoluţia română“, a precizat ministrul. 

Nicolae Moga a precizat că nu s-a întâlnit cu predecesoarea sa, Carmen Dan, întrucât aceasta a avut o problemă de sănătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite