Mobilizare generală pentru capturarea pedofilului din Drumul Taberei. 50 de străzi şi 200 de blocuri, periate, imaginile de pe 25 de camere, duse la expertiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile cu pedofilul au fost făcute publice
Imaginile cu pedofilul au fost făcute publice

O operaţiune de mare anvergură este pusă în practică în acest moment de autorităţi în cazul copiilor agresaţi de un pedofil în Sectorul 6 al Capitalei. Ofiţerii de la Serviciul Omoruri şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat cazul şi au coordonat o amplă acţiune ce cercetare în teren.

Practic, ofiţerii au făcut investigaţii într-un perimetru extins care cuprinde 50 de străzi, dintre care 9 principale şi respectiv 200 de blocuri. În plus, au fost fost identificate alte 25 de camere de supraveghere video în perimetrul de interes, imaginile fiind ridicate şi duse la expertiză.

Asta după ce, în primă fază, s-a încercat exploatarea imaginilor captate de camerele de luat vederi din scara blocului şi din liftul în care bărbatul i-a acostat pe cei doi copii. Poliţiştii au întocmit şi un portret-robot pe l-au distribuit locuitorilor din cartierul Drumul Taberei.

Pedofil lift

300 de poliţişti au fost angrenaţi în cercetări

Aproape trei sute de poliţişti participă la activităţi de căutare a bărbatului care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei. Poliţiştii au asupra lor fotografia bărbatului şi încearcă să afle de la localnici informaţii despre agresor.

Anchetatorii au spus sâmbătă că au un cerc de suspecţi şi că, deja, au fost audiate cinci persoane în legătură cu acest caz.

”Mulţumim tuturor cetăţenilor pentru informaţiile transmise şi vă asigurăm că acestea sunt verificate de colegii noştri”, a fost mesajul transmis de Poliţia Română.

Noi imagini cu bărbatul care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc

Doi copii, de cinci şi nouă ani, au fost agresaţi sexual, vineri, în liftul unui bloc din Capitală, incidentul fiind surprins de camerele de supraveghere din lift.

Cum s-a întâmplat totul 

Potrivit informaţiilor adunate de anchetatori, cei doi copii au plecat singuri către un bloc din vecini, unde urmau să rămână în grija unei prietene a familiei. Mama celor doi copii este internată în spital, iar tatăl spune că a trebuit s-o roage pe vecină să aibă grijă de ei cât timp el era la serviciu.

Bărbatul i-a urmărit pe copii până în scara blocului. „De dimineaţă tremur mereu. Copiii mi-au povestit că au urcat la etajul 8, unde au stat 10 minute. Ei i-au spus bărbatului că vor să urce la etajul 4. Abia după aceea au coborât până la etajul 4 şi i-a lăsat acolo. Mi-a spus fata că a pupat-o, că a pipăit-o. Ea, slava Domnului, nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat. Băiatul este însă destul de speriat. Dacă cumva ştie cineva ceva despre acest om, să anunţe la 112", a declarat tatăl copiilor.

Potrivit unor informaţii furnizate de anchetatori, ar putea fi vorba despre un bărbat care a fost eliberat recent din închisoare şi care în 2013 a comis o agresiune similară, după un scenariu identic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite