Misiunea „cu ochii pe ruşi”, la nivelul următor. Avioanele Aliate de supraveghere electronică s-au înghesuit pe cerul Dobrogei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
supraveghere

Locuitorii Deltei Dunării, dar şi turiştii din zonă sau din Mamaia au avut vineri, după prânz, parte de un spectacol ieşit din comun. Nu mai puţin de cinci aeronave de supraveghere electronică Aliate au „scanat” zona de la altitudini cuprinse între 8.500 şi 13.000 de metri zburând în bucle într-un perimetru format din Tulcea, Mamaia, Sfântu Gheorghe şi Mila 23.

În primul rând este vorba de un un Gulfstream G550 AEW specializat în război electronic al Aeronautica Militare. Aparatul cu seria MM62303 şi indicativul PERSEO71 a survolat Dobrogea la peste 13.000 de metri. 

Avion de supraveghere Gulfstream G550 AEW FOTO AFP

Avion de supraveghere Gulfstream G550 AEW FOTO AFP 

Apoi, conform flightradar24.com, în zona s-a aflat şi un Lockheed EP-3E Aries II („Airborne Reconnaissance Integrated Electronic System”), un avion de supraveghere electronică al US Navy, care a zburat sub indicativul LM36 la o altitudine de peste 8.600 de metri. La un moment dat, aeronava a părăsit Delta Dunării şi a zburat spre nord, dar cu 40 de kilometri înainte de a ajunge la Iaşi a făcut cale întoarsă spre Delta Dunării. Cel mai probabil acest curs a fost luat pentru a monitoriza şi mişcările ruseşti din Transnistria. 

Totodată, Delta Dunării a fost atent monitorizată de două aeronave sub indicativele AE111 şi AE12L, dar şi de un avion care a zburat fără indicativ la vedere (NO CALLSIGN).

În paralel, pe cerul României s-au aflat şi două avioane de realimentare Boeing KC-135R Stratotanker din dotarea US Air Force care au operat sub indicativele HOBO22 şi BART20. 

rusi

Te-ar putea interesa şi:

Tiraspolul anunţă că Transnistria vrea să adere la Rusia. Deputat rus: Transnistria e o enclavă a Moldovei care nu vrea să fie cu România

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite