Ministrul român de Interne, prezent la reuniunea de la Viena pe tema migrării. Ce s-a discutat la întâlnirile bilaterale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministru de Interne, Dragoş Tudorache, a participat, sâmbătă, la reuniunea internaţională pe tema migraţiei care a avut loc la Viena. Aici a discutat cu omologul său sârb despre organizarea de patrule comune româno-sârbe la graniţă, cât mai curând posibil. De asemenea, Tudorache a vorbit şi cu comisarul european pe probleme de Migraţie şi Afaceri Interne despre problematica vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a participat sâmbătă, la Viena, la reuniunea internaţională „Migraţia de-a lungul rutei balcanice”, ocazie cu care a reiterat angajamentul României de a susţine eforturile europene de gestionare a crizei migraţiei.

Tudorache a prezentat contribuţia României, la nivel european, în gestionarea fenomenului migraţiei şi sprijinirea ţărilor afectate de acest fenomen, precizând faptul că ţara noastră are una dintre cele mai importante contribuţii, cu resurse umane şi logistice, în cadrul acţiunilor FRONTEX şi BESA.

„În ceea ce priveşte misiunile FRONTEX, ţara noastră este al doilea mare contributor după Germania, la acestea în 2016, participând 365 poliţişti de frontieră români. Totodată, începând cu această lună şi până la sfârşitul anului, 14 poliţişti de frontieră iau parte la operaţiunea comună de sprijin a autorităţilor bulgare prin suplimentarea de către statele UE a resurselor detaşate la frontierele terestre ale Bulgariei cu Turcia şi Serbia”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Interne.

Conform documentului citat, România are cea mai solidă contribuţie la misiunile desfăşurate de FRONTEX în Bulgaria. Astfel, toţi cei 10 poliţişti de frontieră detaşaţi de Agenţia europeană la frontiera româno-bulgară sunt români, iar la frontiera Bulgariei cu Turcia, dintre cei 68 de poliţişti detaşaţi, 21 sunt români.

Întâlniri bilaterale

Cu ocazia reuniunii de la Viena, ministrul Tudorache a avut o întţlnire bilaterală cu omologul sârb Nebojsa Stefanović. Cei doi au discutat despre problemele de cooperare la frontiera comună în privinţa grupurilor de migranţi depistate şi necesitatea implementării Acordului de readmisie UE – Serbia. 

De asemenea, s-a discutat şi despre intenţia României de a organiza patrule comune româno-sârbe la graniţă, cât mai curând posibil.

Ministrul de Interne a discutat, totodată, cu comisarul european pe probleme de Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, atât despre fenomenul migraţiei, cât şi despre problematica vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada.

La reuniunea de la Viena au participat statele membre ale Uniunii Europene şi din Balcanii de Vest care au fost afectate în ultimul an de criza migraţiei, respectiv Albania, Bulgaria, Croaţia, Germania, Grecia, Macedonia, Serbia, Slovenia şi Ungaria. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite