Ministrul Justiţiei, Ana Birchall: Voi discuta raportul MCV după ce va fi făcut public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că va discuta despre raportul MCV imediat după ce acesta va fi aprobat în Colegiul Comisarilor. Potrivit acesteia, întâlnirea din Colegiu va avea loc marţi, la ora 14.

„Raportul încă nu este aprobat de Colegiul Comisarilor. Întâlnirea Colegiului Comisarilor este la ora 14, ora României. După aceea, sigur că o să vorbim. (…) Nu voi comenta asupra raportului. O să ies la declaraţii de presă după ce raportul o să fie public. Cred că s-a lămurit toată această discuţie publică, plină de minciuni şi cred că odată pentru totdeauna s-a demonstrat că eu am spus adevărul şi anume noi am primit documentul de la Ministerul de Externe şi ministrul Justiţiei şi Ministerul Justiţiei nu a intervenit nici asupra formei şi nici asupra formei de răspuns”, a spus Birchall.

Ministrul Justiţiei a avut zilele acestea mai multe contre cu şefa CSM, Lia Savonea, pe tema raportului MCV. Luni, ministrul a declarat că era normal că CSM să facă observaţii în cazul draftului raportului MCV, declarând că modul în care CSM-ul condus de Lia Savonea acţionează este regretabil.

Declaraţie a venit după ce în weekend fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, şi CSM, condus de Lia Savonea, au reclamat că draftul raportului MCV a fost clasificat.

  

Birchall a spus că regretă că invitaţia lansată cu bună credinţa către Consiliul Superior al Magistraturii de a vedea draftul raportului MCV a fost tratată cu refuz, spunând că procedura a fost la fel că în anii trecuţi. 

  

"Am lansat această invitaţie, i-am invitat exact în momentul în care Ministerul Justiţiei a fost notificat de către Ministerul Afacerilor Externe că o să primim documentul. 

  

Eu regret că la un gest de bună credinţa şi un gest de curtoazie instituţională, pentru că mie mi se se pare normal că fiecare să îşi formuleze eventuale observaţii în dreptul sau, aşa cum, de exemplu, au făcut reprezentanţii Parlamentului şi ai celor de la ANI, aşa cred eu că era normal şi din partea CSM-ului, dar sigur că nu pot eu să comentez într-un fel sau altul, doar regret că o invitaţie lansată cu bună credinţa şi un gest de deschidere şi cooperare loială interinstituţională a fost tratată cu un asemenea refuz. 

  

Dar să ştiţi că fiecare până la urmă o să răspundem, fiecare în dreptul nostru, pentru ceea ce am făcut şi ceea ce nu am făcut în acest raport. O să vedeţi mâine sau poimâine", a afirmat Ana Birchall.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite