Ministrul Educaţiei, despre grădiniţele deschise ilegal: Sunt societăţi comerciale fără legătură cu şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, susţine schimbării legislaţiei copilului
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, susţine schimbării legislaţiei copilului

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a afirmat, în legătură cu scandalul de la Grădiniţa Flipper, unde directoarea a bătut trei copii, că grădiniţele care funcţionează ilegat sunt pseudo-grădiniţe, sunt societăţi comerciale, care nu au legătură cu şcoala, iar părinţii trebuie să fie atenţi unde îşi duc copiii şi să sesizeze neregulile.

 „Este inadmisibil. Sunt pseudo-grădiniţe, ele nu sunt grădiniţe, practic sunt nişte societăţi comerciale sau altfel organizate, care nu au nicio legătură cu şcoala. Din acest motiv, nici colegii mei care se ocupă de acreditare şi avizare de funcţionare pentru grădiniţe şi unităţi şcolare nu au ştiut, că nu erau, nu existau“, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la emisiunea "După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV, citat de News.ro.

„Realitatea ne spune că este posibil (să funcţioneze grădiniţele care nu au autorizaţie – n.r.). Am invitat colegii de la Protecţia Copilului, care joacă rol în educaţie, în grija pentru copil, să clarificăm cum este posibil. Oare nu putem avea un cadru normativ simplu şi clar? Voi reglementa rolurile diverselor agenţii în acest mecanism”, a precizat Adrian Curaj.

Ministrul Educaţiei a adăugat că există un ghid on-line unde părinţii se pot interesa de statutul şcolii sau grădiniţei unde ar vrea să-şi înscrie copiii.

"Este on-line un  ghid pentru părinţi, să ştie ce ar trebui să facă atunci când înscriu copilul la o şcoală. Sunt trist că nu l-au avut înainte. Dar din 2014 nu mai erau actualizate, listele cu numele unităţilor”, a supus Curaj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite