Ministrul Apărării, Gabriel Leş, despre livrarea primelor 36 de transportoare Pirahna 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat că se constată în continuare o întârziere în ceea ce priveşte livrarea primelor transportoare Pirahna 5. Totuşi, a adăugat oficialul, statul român se află încă în termenul de 60 de zile de livrare.

„Am efectuat astăzi (vineri -n.r.), împreună cu ministrul economiei, Niculae Bădălău, o vizită la această uzină, pentru a vedea la faţa locului stadiul realizării lucrărilor la liniile de asamblare pentru transportoarele Armatei României. Am discutat, de asemenea, despre primele opt transportoare din contract, care au sosit deja în ţară, după asamblarea în Elveţia, şi despre perspectivele finalizării activităţilor de testare şi evaluare şi procedurilor de acceptanţă la fabrică a tuturor produselor care urmează a fi livrate anul acesta către #MApN. Sperăm ca producătorul să poată recupera curând termenele deja stabilite în calendarul de livrare", a scris ministrul Apărării Naţionale, pe Facebook.

Potrivit acestuia, primele 36 de produse ar fi trebuit să fie livrate în termen de maxim 12 luni de la semnarea contractului subsecvent, însă se constată o întârziere. 

„Ne aflăm încă în termenul de 60 de zile în care compania ar putea să le livreze, la expirarea căruia vor fi calculate penalităţile prevăzute de contract. M.Ap.N. a achitat un avans de 30 la sută din suma prevăzută în contract, avans pentru care furnizorul a constituit garanţie bancară", a conchis Leş.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite