Membrii comunităţii Declic duc un elefant roz la toate instituţiile implicate în ancheta „10 august”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Comunitatea Declic a pregătit un elefant vopsit în roz, pe care îl va duce, luni, 10 august, la toate instituţiile implicate în ancheta 10 august, la doi ani de la evenimentele violente din Piaţa Victoriei. Elefantul va fi plimbat la Palatul Cotroceni, Palatul de Justiţie, Parchetul General, Ministerul Justiţiei, DIICOT, Ministerul de Interne şi în Piaţa Victoriei.

Comunitatea Declic, ai cărei membri au semnat petiţia ”Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august”, anunţă că a pregătit un elefant vopsit în roz, pe care îl va duce, luni  la toate instituţiile implicate în ancheta 10 august. Prin acest mod, reprezentanţii societăţii civile marchează 2 ani de la protestele din Piaţa Victoriei, în timpul cărora manifestanţi paşnici au fost gazaţi şi bătuţi de jandarmi.

GALERIE FOTO

”Elefantul din încăpere, despre care preşedintele Iohannis vorbea în 2017 la una dintre şedinţele de Guvern unde se încerca blocarea Justiţiei, a devenit acum dosarul 10 august. Pentru că elefantul nu mai este vizibil pentru preşedinte, ministrul Justiţiei, procurorul General, DIICOT şi ministrul de Interne, am decis să îl vopsim în roz”, a declarat reprezentantul Declic, Cătălina Hopârteanu.

Elefantul roz va fi plimbat, luni, prin Bucureşti, la Palatul Cotroceni, Palatul de Justiţie, Parchetul General, Ministerul Justiţiei, DIICOT, Ministerul de Interne şi Piaţa Victoriei. 

La ora 12.30 în Piaţa Victoriei, vor fi făcute declaraţii.

La ora publicării acestei ştiri, elefantul se afla în faţa Palatului Cotroceni.

Peste 59.000 de membri Declic au semnat petiţia ”Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august” şi au cerut autorităţilor reluarea cercetărilor.

Curtea de Apel Bucureşti judecă, luni, chiar la doi ani de la protestele violente din Piaţa Victoriei, cererea de redeschidere a urmăririi penale faţă de şefii de atunci ai Jandarmeriei. Sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite