Membrii clanului mafiot care au ucis un rival în Irlanda au fost reţinuţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul interlop i-a asigurat pe autorii crimei că vor scăpa în patru ani din închisoare şi vor reveni spre sub autoritatea sa
Liderul interlop i-a asigurat pe autorii crimei că vor scăpa în patru ani din închisoare şi vor reveni spre sub autoritatea sa

Cei cinci autori ai unui asasinat în Irlanda, asupra unui rival, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, iar judecătorii vor decide dacă aceştia vor sta după gratii încă 30 de zile.

Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor: Liviu Bîrligea, Mihai Ionuţ Martinaş, Gabriel-Nicu Păunescu, Corneliu Vîrşăzeanu şi Ionuţ Păuc, pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată.

În fapt, s-a reţinut că pe fondul unor neînţelegeri dintre suspectul A. I., lider al unui grup infracţional care dorea să deţină  controlul în ceea ce priveşte activităţile infracţionale desfăşurate pe teritoriul Irlandei  şi persoana vătămată care ar fi încercat să-şi impună autoritatea în zona de acţiune a grupării.

Pe data de 9 aprilie 2014, suspectul A. I  i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda,  pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuţ precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locaţia unde se află victima, modul în care urmează să acţioneze. Liderul a pus  la dispoziţie  armele cu care să exercite actele de violenţă. Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I.  le-a transmis membrilor grupării ”să-l facă tocăniţă” şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei.

Crima

După întâlnirea cu suspectul A. I, la data de 9 aprilie 2014, inculpaţii Mihai Ionuţ Mărtinaş, PĂUNESCU Gabriel-Nicu Păunescu, Corneliu Vîrlăzeanu, Ionuţ Păuc, Bîrligea Liviu împreună cu alţi suspecţi, fiind instigaţi de către suspectul A. I, s-au deplasat cu două autovehicule în localitatea Navan din Irlanda, cu scopul de a o omorî pe victimă şi de a exercita acte de violenţă asupra tuturor persoanelor cu care locuia victima, respectiv asupra a trei persoane vătămate şi asupra a doi martori.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aproximativ în perioada 9 aprilie 2014, ora 12.00 – 10 aprilie 2014, ora 01.00, o persoană de sex bărbătesc , ce locuia la parterul blocului în care locuia victima, le-a acordat sprijin inculpaţilor şi suspecţilor, respectiv le-a pus la dispoziţie apartamentul pentru ca autorii să o supravegheze pe victimă.

Astfel, la data de 10.04.2014, în jurul orei 01.45 – 02.00,  inculpaţii împreună cu alţi suspecţi, au pătruns în apartamentul din Navan, au exercitat acte de violenţă (cu răngi şi cuţite) asupra victimei şi asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului)  sustrăgând totodată din locuinţă mai multe bunuri ce îi aparţineau victimei, respectiv, un laptop, o tabletă, un telefon mobil şi  un rucsac.

Pentru a-şi asigura scăparea, victima a sărit de la balconul apartamentului, cerând ajutor persoanelor ce locuiau în apartamentul de la parterul blocului (unde locuia complicele autorilor) însă a fost prinsă de către membrii grupului care au continuat să exercite acte de violenţă asupra victimei până când aceasta nu a mai strigat şi nu mai prezentat semne că este conştientă.

Ulterior, victima a fost transportată la un spital din oraşul Dublin însă  urmare a actelor de violenţă ce  i-au  provocat leziuni traumatice grave, la data de 13.04.2014, aceasta a decedat.

Asigurări de la şeful clanului

Pe parcursul urmăririi penale, liderul grupării, suspectul A. I., a încercat să-i determine pe inculpaţii Păunescu Gabriel Nicu şi Mărtinaş Mihai Ionuţ să nu dea declaraţii în faţa procurorilor cu privire la faptele de omor cercetate, asigurându-i că vor beneficia de pedepse de 4 ani închisoare, în contextul în care vor reveni în Irlanda, sub autoritatea sa.e de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite