Max, câinele-erou al Armatei Române, a murit marţi seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Max era singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni
Max era singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni

Max, care era singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni şi care a fost diagnosticat cu o boală gravă, a murit marţi seara. Acesta fusese luat în grijă de o iubitoare de animale, Sorina Hena.

„Max s-a stins....demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit.....Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna....”, a scris pe pagina de Facebook Sorina Hena, femeia care îl luase în grijă pe Max de anul trecut.

Presa a prezentat, după parada Armatei organizată cu ocazia Zilei Naţionale de anul trecut, situaţia dificilă a lui Max, câinele-veteran al Armatei Române, care a fost diagnosticat cu o boală gravă, dirofilarioză, şi ar fi ajuns într-un adăpost public dacă o iubitoare de animale nu l-ar fi luat în grijă.

Max era singurul câine al Armatei antrenat să detecteze explozibili în tetrele de operaţiuni. A efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei”. 

Născut în 2009, el a fost dresat şi antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roşioara cu care a executat doua misiuni in teatrul de operatii din Afganistan, in cadrul Batalionului 2 Infanterie „Calugareni" si a Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei".

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Câinele-erou al Armatei schimbă regulile în MApN. Animalele nu vor mai fi „pensionate“. Vor rămâne în serviciu pe toată durata vieţii

Situaţia câinelui Max i-a înmuiat inima lui Mircea Duşa. Ministerul Apărării va modifica actele normative privind animalele de serviciu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite