Masacrul de la Perla. Gheorghe Vlădan va fi adus din nou în faţa instanţei în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Vlădan este acuzat că şi-a împuşcat soţia, dar şi pe o colega de muncă a acesteia
Gheorghe Vlădan este acuzat că şi-a împuşcat soţia, dar şi pe o colega de muncă a acesteia

Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de la coaforul din zona Perla din Capitală, va fi adus din nou în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti în octombrie, când se va continua judecarea recursului formulat de acesta la decizia Tribunalului Bucureşti. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor.

UPDATE Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au acordat un nou termen pentru judecarea recursului formulat de Gheorghe Vlădan. Acesta va fi adus din nou în faţa instanţei în octombrie. 

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de pe 5 martie 2012 de la coaforul din zona Perla, fost condamnat, pe 12 februarie 2013, de către instanţa Tribunalului Bucureşti la închisoare pe viaţă. Decizia nu a fost definită, iar acesta a făcut recurs.

Instanţa a decis atunci ca victimele Georgiana şi Cornel Bendre să fie despăgubite cu câte 40.000 de lei, iar Georgeta Roşu, Mirela Apostol şi Bogdan Vlădan cu câte 20.000 de lei, sumele reprezentând daune morale. Alături de aceştia a mai fost despăgubit Ion Preda cu 20.000 de lei daune morale şi 130 de lei daune materiale.

De asemenea, judecătorii au decis ca fiul lui Vlădan, Cristian Vlădan, să primească daune morale în valoare de 20.000 de lei.

Totodată, Tribunalul Bucureşti a dispus ca Spitalul Elias să primească daune materiale de 9.276 de lei, iar Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, 12.924 de lei.

Avocata lui Vlădan, Eugenia Rădoi, a menţionat că pedeapsa închisorii pe viaţă este prea mare, ea aşteptându-se la 20 de ani de detenţie pentru că în opinia acesteia nu s-a dovedit premeditarea faptei.

Pe de altă parte, avocata a spus că dacă ar fi să dea timpul înapoi, Vlădan nu ar mai comite „acele atrocităţi”. 

Potrivit procurorilor, pe 5 martie 2012, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 milimetri asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, iar şase persoane au fost rănite. El a tras şi în direcţia altor două persoane, dar nu le-a rănit. 

Conform expertizei efectuate de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta. 

Anchetatorii mai precizează că Vlădan ar fi luat decizia de a-şi ucide soţia şi pe colegele acesteia de la coafor după ce a citit acţiunea de divorţ depusă la Judecătoria Sectorului 4.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite