Mărturia unui jurnalist PRO TV despre iadul din clubul Colectiv: „Ştiu cine este vinovat. Corupţia a ucis în Colectiv, iar clasa politică este principalul vinovat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Matei, editor la ştirileprotv.ro, primind îngrijiri medicale într-un spital din Israel
Cristian Matei, editor la ştirileprotv.ro, primind îngrijiri medicale într-un spital din Israel

Unul dintre supravieţuitorii incendiului din Clubul Colectiv, Cristian Matei, editor la ştirileprotv.ro, a scris pentru prima oară despre ce s-a întâmplat în seara din 30 octombrie.

Tânărul, care a stat trei săptămâni în comă, a fost internat iniţial la Spitalul Bagdasar, fiind ulterior trimis la cel mai mare spital de arşi din Israel.

Jurnalistul spune, în postarea sa, că ştie cine este vinovat pentru tragedia care a îndoliat România, după ce 63 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite.

„Dacă patronului clubului NU ar fi dat şpagă şi ar fi încercat pe cale legală să obţină autorizaţiile de funcţionare, NU se întâmpla această tragedie. Dacă cei doi căpitani ISU NU ar fi închis ochii la neregulile pe care le-au văzut în Colectiv şi şi-ar fi îndeplinit îndatoririle de serviciu, NU se întâmpla această tragedie. Dacă primarul sectorului 4 ar fi respectat legea şi NU ar fi eliberat autorizaţie de funcţionare fără ca patronii de la Colectiv să îndeplinească toate condiţiile, NU se întâmpla această tragedie. Dacă spitalele ar fi raportat CORECT, din timp, problema bacteriilor, nu ar mai fi murit atâţia oameni din cauza infecţiilor intraspitaliceşti”, a scris Cristian Matei.

„La Colectiv, pe 30 octombrie 2015, am privit moartea drept în ochi. I-am simţit răsuflarea mizerabilă, plină de cenuşă, şi i-am mirosit par(fumul): un Acid cianhidric extrem de puternic”, îşi începe tânărul postarea.

Spune că atunci când a luat foc stâlpul era chiar în faţa scenei şi că, în loc să fugă, a încercat să-şi facă meseria, a scos telefonul mobil şi a filmat 42 de secunde din începutul tragediei.

Spre ieşire, îl aştepta iadul: „Oamenii implorau să fie scoşi de acolo”

„Eram calm şi mulţumit că reuşisem să surprind acele imagini nenorocite. M-am trezit la realitate abia când am văzut limbile de foc întinzându-se pe tavan cu o viteză fulgerătoare”, a scris Cristian Matei, care atunci când a ajuns la ieşire a simţit o arsură puternică pe mâna dreaptă, în care ţinea strâns telefonul, care încă filma.

„Flacăra extrem de dureroasă m-a forţat să dau drumul aparatului chiar dacă, inconştient, am încercat să rezist câteva clipe”, a completat jurnalistul, precizând că telefonul are acum capacul topit.

Mâna sa dreaptă are cele mai mari răni, fiind lăsată fără piele de la toate degetele până la cot, arată stirileprotv.ro. S-a îndreptat spre ieşire, unde, spune el, îl aştepta iadul. „O atmosferă complet neagră, într-un întuneric îngrozitor, cu oameni blocaţi unul peste altul, care plângeau şi implorau să fie scoşi de acolo, dar şi cu un foc ucigător care venea din spate împreună cu o ploaie toxică de bureţi în flăcări, care cădea din tavan peste capetele noastre”, a mărturisit Cristian.

„Îmi cer iertare celor pe care i-am călcat încercând să-mi salvez viaţa”

„Doamne, aici îmi este sfârşitul. Ajută-mă”, a spus, tremurând, după ce a realizat că trupul său este blocat ca într-o menghină, până la brâu, de alte trupuri. „Am început şi eu să urlu, să strig, să cer ajutor, după ce mi-am dat seama că, în acel întuneric îngrozitor, împreună murim”, a mai spus bărbatul.

„Dupa ce am simtit ca îmi pot misca piciorul drept, am sperat că încă nu este totul pierdut. Şi, cu o furie de nedescris, pentru că simţeam moartea lângă mine, am început să forţez deblocarea piciorului. Apoi, ca un alpinist macabru, m-am căţărat pe muntele de suflete care se aflau la doar câţiva paşi de izbăvire. Ieşirea era la doar câţiva paşi, însă nimeni nu vedea asta, din cauza întunericului, a fumului şi a înghesuielii provocate de panica morţii”, a explicat Cristian Matei.

„Îmi cer iertare celor pe care i-am calcat, încercând să-mi salvez viaţa. A fost unul dintre primele lucruri la care m-am gândit cu regret dupa ce am iesit din comă indusa de medici”, a mai scris el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite