Marius Petcu a fost trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicalistul Marius Petcu, arestat preventiv după ce a fost prins luând mită 40.000 de euro, a fost trimis în judecată de procurorii DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie).

Potrivit procurorilor DNA, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, Marius Petcu -  în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas - a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, sume de 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări.

Banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov".

Preţul negociat al contractului era de 9.234.570 lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fără TVA.

Mai mult, pe  1 februarie, Marius Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeaşi persoană, un imobil în staţiunea Predeal în valoare de circa 535.165 lei. Scopul a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare, susţin procurorii DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite