MApN a pierdut o dronă subacvatică. A fost sesizat Parchetul Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drona submersibilă a fost construită pe o platformă Ocean Server
Drona submersibilă a fost construită pe o platformă Ocean Server

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a sesizat procurorii Parchetul Militar după ce o dronă militară subacvatică a Armatei Române a fost pierdută. Este vorba de  submarinul SECRIS care a fost construit pe o platformă subacvatică furnizată de firma Ocean Server.

Conform MApN, drona a fost pierdută anul trecut în  luna iunie, în timpul unor activităţi de cercetare ştiinţifică în Marea Neagră. "În cursul unor activităţi de cercetare ştiinţifică efectuate în luna iunie a anului trecut în Marea Neagră, platforma a fost pierdută, iar activităţile de căutare pe mare, desfăşurate împreună cu specialişti ai Forţelor Navale, nu au avut succes. În consecinţă, ministrul Mihai Fifor a dispus sesizarea Parchetului Militar Bucureşti", precizează MApN. 

"Aportul tehnico-ştiinţific al Centrului de Cercetări Ştiinţifice pentru Forţele Navale (CCSFN) la proiectul ”SECRIS” a constat în identificarea cerinţelor operaţionale, elaborarea studiului de concept (cu o analiză Remotely operated underwater vehicle vs. Autonomus underwater vehicle), analiza de risc, proiectare şi modelare de sistem, integrarea unor subcomponente şi module şi efectuarea activităţilor de testare platformă „in-house” (în bazin şi testare pe mare)", mai arătă MApN. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite