Manifestaţie anti-mască la Universitate. Sute de oameni strigă: „Masca ucide“. Printre ei, regizorul Cristi Puiu şi actriţa Carmen Tănase. Protest şi la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un protest la care au participat peste 200 de persoane a avut loc sâmbătă după-masă în Piaţa Universităţii din Capitală, unde manifestanţii au fluturat mai multe steaguri tricolore, au strigat „Libertate“ şi au purtat baloane şi pancarte cu mesaje precum „Masca ucide“ şi „Şcoala nu trebuie să fie lagăr“.

GALERIE FOTO

UPDATE Părinţi şi copii s-au adunat şi în Piaţa Victoriei din Timişoara, sâmbătă, 19 septembrie 2020, la un protest legat de obligativitatea purtării măştii de protecţie la şcoală şi pentru a semna petiţia „Şcoli de corecţie” pe care vor să o înainteze ministrului Educaţiei, scrie Mediafax.


Niciunul dintre participanţi nu poartă măşti de protecţie. Printre ei sunt persoane cu veşminte preoţeşti şi persoane ce par a fi călugări. De asemenea, sunt mulţi părinţi cu copii.

Unul dintre protestatari este controversatul medic gastroenterolog Răzvan Constantinescu, care afirma anterior că  românii care poartă măşti de protecţie sunt „imbecili care umblă cu chiloţeii pe nas”. El s-a oferit şi voluntar pentru a se infecta cu coronavirus pentru a demonstra că cei care se îmbolnăvesc şi mor sunt doar din categoriile de risc.

Potrivit Digi24, la protest participă şi regizorul Cristi Puiu şi actriţa Carmen Tănase.

„Jos dictatura”, „Libertate” şi „Nu vă credem”, „Copiii noştri nu sunt cobaii voştri” sunt doar câteva dintre scandările participanţilor la protest.

„Cum poţi să înveţi la materia «Educaţie civică» despre drepturile şi libertăţile cetăţeneşti când te afli într-o cuşcă şcolară? Cum poţi să înveţi la Istorie despre Revoluţia Franceză sau Declaraţia de Independenţă a SUA, când ai masca pe figură, ca sclavii pe plantaţie? Ce vor înţelege aceşti copii despre valorile libertăţii şi dreptăţii, când ei vor fi îngrădiţi îngrozitor, în timp ce le învaţă? Cerem anularea restricţiilor aberante şi a educaţiei online“, au transmis organizatorii.

Oamenii au steaguri tricolore, vuvuzele, fluiere şi mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva „dictaturii sanitare“.

Nu este singura revendicare: vaccinurile şi tehnologia 5G sunt de asemenea pe lista „primejdiilor“.

Potrivit Digi24, manifestaţia nu este autorizată, iar mai mulţi jandarmi încearcă să-i convingă pe oamenii adunaţi la fântana de la Universitate să părăsească zona şi să respecte măsurile de distanţare socială pentru a preveni transmiterea infecţiei cu noul coronavirus. O manifestaţie similară are loc şi în Piaţa Victoriei din Capitală.

image

Imagine de la protestul din Bucureşti (captură video)

Manifestaţia din Capitală a fost promovată pe mai multe grupuri de facebook, unde se vorbeşte despre un protest pentru a spune „stop abuzurilor de orice fel“, sub sloganul „Jos masca, sus viaţa“.

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite