Mall-ul Park Lake din Capitală, evacuat în urma unei alerte cu bombă. Alarma s-a dovedit a fi falsă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mall-ul Parck Lake din Capitală a fost evacuat, sâmbătă după-amiază, în urma unui apel telefonic prin care a fost anunţată amplasarea mai multor bombe în incinta centrului comercial. În urma verificărilor, poliţiştii nu au găsit niciun colet suspect.

UPDATE Alarma de la mall-ul Park Lake s-a dovedit falsă, poliţiştii terminând verificările după aproximativ patru ore de la primirea apelului la 112 prin care era anunţată amplasarea mai multor bombe în centrul comercial.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, verificările poliţiştilor au durat aproximativ patru ore, fiind controlate toate încăperile din centrul comercial, fără a fi găsite obiecte suspecte.

Reprezentantul Poliţiei a mai spus că mare parte din magazine au rămas închise, iar câteva şi-au reluat activitatea după ce poliţiştii au terminat verificările.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, apelul a fost primit în jurul orei 15.00, de la un bărbat care a anunţat că în incinta mall-ului Parck Lake din Capitală au fost amplasate mai multe bombe.

Reprezentantul Poliţiei a spus că în mall se aflau aproximativ o mie de persoane, iar operaţiunea de evacuare a durat aproximativ o oră, oamenii urmând întocmai instrucţiunile poliţiştilor.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie aflate la faţa locului verifică toate încăperile clădirii pentru a stabili veridicitatea apelului făcut la 112.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai spus că apelul a fost făcut la 112 de pe o cartelă prepay de către o persoană care nu şi-a declinat identitatea, însă poliţiştii fac verificări în acest sens.

image

Circulaţia a fost blocată pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Sectorul 3, unde este amplasat centrul comercial. De asemenea, a fost oprit traficul şi pe străzile din jur, în timp ce la faţa locului se află mai multe echipaje de poliţişti care fac verificări.

Au fost şi persoane care au refuzat să plece

Evacuarea celor circa o mie de oameni care se aflau în mall-ul Park Lake a durat aproximativ o oră, deoarece au fost şi persoane care au refuzat să iasă din complex, spunându-le poliţiştilor că le strică sărbătorile, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur. „În urma apelului primit la 112, primul echipaj a ajuns la faţa locului după aproximativ 4 minute, a blocat accesul în mall şi s-a dispus evacuarea oamenilor, care s-a făcut progresiv, pentru a nu se crea panică“, a relatat reprezentantul Poliţiei Capitalei.

Întrebat de ce operaţiunea de evacuare a  durat atât de mult, respectiv aproximativ o oră, Bogdan Ghebaur a spus că poliţiştii au avut probleme cu unele persoane. „Au refuzat pe motiv că le stricăm sărbătorile. În cele din urmă, oamenii au înţeles şi au părăsit mall-ul. Atât de mult a durat să fie evacuate 1.000-1.200 de persoane", a spus Ghebaur, precizând că începerea evacuării s-a dispus la aproximativ 10 minute de la primirea apelului la 112.

Poliţiştii continuă să facă, sâmbătă seară, verificări în mall-ul Park Lake, unde accesul este blocat. Totuşi, traficul a fost reluat pe Bulevardul Liviu Rebreanu şi pe străduţele din jur, unde nu s-a putut circula timp de aproximativ o oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite