Magda Vasiliu: „M-am panicat când mi-au adus bebeluşul, a doua zi după operaţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştirista de la Prima TV povesteşte despre venirea pe lume a primului ei copil şi despre recuperarea în timp foarte scurt, care i-a permis revenirea pe „sticlă” la doar două luni de la eveniment.

Magda Vasiliu a împlinit ieri 35 de ani, o vârstă critică pentru multe femei. Ea însă a bifat toate capitolele importante de viaţă: are un soţ iubitor, un bebeluş cuminte şi o carieră promiţătoare. O chestiune de noroc împletit cu multă muncă.

Primul tău copil a venit pe lume cu doar două luni în urmă. Cum a decurs naşterea?

Nu prea ştiu, pentru că am fost anesteziată total. Din păcate, practic dormeam atunci când s-a născut băieţelul meu.

Aşa ai vrut?

Am sperat să pot naşte cu anestezie epidurală, în aşa fel încât să îmi pot vedea bebeluşul imediat, dar n-a fost să fie. Am născut în schimb prin cezariană, pentru că aşa am vrut, şi nu regret nicio clipă faptul că am optat pentru această variantă.

Unde ai născut?

Am născut la Maternitatea Polizu din Bucureşti şi vreau să le mulţumesc încă o dată medicilor şi asistentelor pentru profesionalism. La cum sunt spitalele de la noi, este nevoie de mult profesionalism!

Fie că e amuzantă, înfricoşătoare sau de-a dreptul incredibilă, toate mămicile vin cu cel puţin o poveste din spital. Tu ai vreuna?

Din fericire, totul a decurs normal. E adevărat că m-am panicat atunci când mi-au adus bebeluşul a doua zi după operaţie. Era prima oară când îl vedeam. Ştiu că mă uitam la el şi parcă nu realizam că e al meu. A trebuit să treacă ceva timp până ­m-am obişnuit cu ideea. Şi n-am să uit nici primul scutec schimbat. Am încercat să-l înfăş aşa cum o făceau asistentele, însă l-am lăsat pe jumătate dezbrăcat, pentru că nu am fost în stare. Nici acum nu ştiu cum trebuie puse toate scutecele.

Soţul tău a fost alături de tine în sala de naşteri?

Nu, mai ales că, fiind anesteziată total, nu se justifica. Plus că nu ştiu dacă ar fi rezistat până la sfârşit.

Care a fost reacţia sa când şi-a cunoscut fiul?

El l-a văzut imediat după ce s-a născut. Era practic împietrit şi cred că a avut acelaşi sentiment pe care l-am avut şi eu - te uiţi la el şi nu îţi vine să crezi că este al tău!

Cum ai ales numele de Vlad Andrei pentru băieţelul tău?

Vlad a fost prima opţiune luată în calcul de mine şi de soţul meu. Andrei este un nume care îmi place mult şi, în plus, aşa îl cheamă şi pe tatăl lui.

Cât de dificile au fost ultimele două luni pentru tine, ca proaspătă mămică?

Nu au fost dificile. Am fost norocoasă până acum. Am un copil care doarme toată noaptea, plânge doar când îi e foame sau vrea să fie schimbat, aşa că, practic, este uşor să ai grijă de el. Cu băiţa este mai dificil, însă mă ajută o vecină şi o prietenă foarte bună.

Cum e să ai un copil?

Sună a clişeu, însă este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Fiecare lucru bun care ţi se întâmplă în viaţă are de obicei şi un revers. Naşterea copilului este însă singurul lucru în totalitate bun.

Ce s-a schimbat în viaţa, în programul şi în planurile tale?

Copilul este prioritatea noastră şi totul se învârteşte acum în jurul lui. Deja ne gândim în ce vacanţe să-l ducem pe Vlad, ce jucării să-i luăm şi la ce grădiniţă va merge. Sperăm să fie un copil cooperant, aşa cum a fost şi până acum.

Ţi-ai revenit uluitor de repede după naştere. Care e secretul?

La două săptămâni de la naştere am început să fac mişcare. Este adevărat că am început doar cu mersul uşor pe bandă, pentru ca acum să ajung să fac şi o oră de mişcare intensă pe zi. În general, sportul este cheia. Degeaba te înfometezi dacă nu faci nimic altceva. În plus, operaţia nu m-a durut aproape deloc, aşa că mi-am permis să fac mişcare.

Cum se face că ai revenit la pupitrul ştirilor atât de curând?

Aş mai fi stat cu bebe încă doi ani, însă cred că este bine şi pentru mine şi pentru el să aibă o mamă activă, să înveţe că mama trebuie să meargă la serviciu, să se obişnuiască să aibă în jurul lui şi alte persoane (bunici, străbunici sau pe bona Mariana).

Mulţi prezentatori de ştiri îşi doresc la un moment dat să iasă din ritmul ştirilor şi să încerce un format nou. Te vezi făcând şi altceva în televiziune?

Deocamdată nu, însă orice e posibil. Nu m-am gândit până acum la această posibilitate, însă în general sunt deschisă la tot ce este nou.

Petreci la fel de mult timp în redacţie ca înainte de naşterea copilului sau ţi-ai redus volumul de muncă?

Lucrez la fel de mult cum lucram şi înainte, însă nu mă plâng. A fost opţiunea mea, aceea de a reveni la lucru, aşa că nu vreau să fiu menajată doar pentru că am născut!

Cine se ocupă de copil în lipsa ta?

În timpul săptămânii, bona Mariana, care este o doamnă de încredere, foarte drăguţă şi mămoasă. Bebe o place mult, pentru că zâmbeşte când o aude. În weekend, bebe merge la mama mea sau la mama lui Andrei. Deci weekendul este rezervat bunicilor.

Acasă ai o pisică şi doi căţei. Cum l-au primit pe noul membru al familiei?

Câinii sunt curioşi, dar nu i-am lăsat foarte mult lângă bebe, pentru că este încă foarte mic. Când va mai creşte se vor juca împreună. Suntem genul de părinţi convinşi că un copil creşte mai bine înconjurat de animale. Pisica este geloasă şi pentru moment îl ignoră, pare agasată de toată atenţia pe care o primeşte bebe.

Mini CV

- S-a născut la 24 aprilie 1975, la Bucureşti.
- A absolvit Facultatea de Chimie la Universitatea Bucureşti.
- A debutat în televiziune la postul naţional TVR 1.
- Din 2001 lucrează la Prima TV, unde prezintă programul de ştiri Focus.
- În 2009 s-a căsătorit cu Andrei Vintiloiu.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri