MAE, atenţionare de călătorie pentru Grecia şi Croaţia. Risc ridicat de incendii de vegetaţie în Grecia. Cod roşu de caniculă în Croaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează românii care se află sau doresc sa călătorească în Grecia că, pentru data de 12 august, există un risc ridicat la incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic. În Croaţa, MAE informează cetăţenii români că a fost emis un Cod cod roşu şi portocaliu de caniculă.

Secretarul General de Protecţie Civică a actualizat  situaţia  arealelor unde există un risc ridicat de incendii de vegetaţie în Grecia. . Aceste sunt: Attica, Insula Evia, Fthiotida, Argolida, Lakonia, Ahaia, Ilia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Lesvos si Insula Chios, conform ziare.com.

Cetăţenii romani pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elena: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă, precizează un comunicat al MAE, transmis luni. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenta au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Situaţia în Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 12 august 2019, a fost emis un cod roşu pentru temperaturi ridicate pentru regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka, Split şi Dubrovnik, coform news.ro. 

Potrivi MAE, sunt prognozate temperaturi ce se vor situa între 34 şi 39 de grade Celsius. A fost emis şi un cod portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek şi Gospić.

Se recomandă cetăţenilor români să evite expunerea directă la soare, pe cât posibil în intervalul orar 11:00 - 16:00 şi să se hidrateze corespunzător.

Autorităţile croate avertizează cu privire la disconfortul termic, la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în reţeaua electrică, precum şi la riscul apariţiei de incendii de vegetaţie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, se poate apela numărul european unic de urgenţă 112. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite