Liviu Luca a dat declaraţie de învinuit la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Liviu Luca, a fost pus sub învinuire de către procurorii anticorupţie
Prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Liviu Luca, a fost pus sub învinuire de către procurorii anticorupţie

Prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia Liviu Luca (58 de ani) a dat astăzi o declaraţie de învinuit la DNA în dosarul în care este acuzat că şi-ar fi folosit autoritatea de lider de sindicat pentru a obţine un beneficiu pentru sine sau pentru altul orin subînchirierea unor hoteluri din patrimoniul confederaţiei.

În urmă cu trei săptămâni Liviu Luca a fost pus sub acuzare de procuroii anticorupţie în legătură cu semnarea unui contract de management de către o societate a confederaţiei sindicale cu o firmă timişoreană privind preluarea în administrare a patrimoniului CNSLR..

Liviu Luca a fost acuzat de fapte de corupţie

El a declarat, atunci la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost pus sub învinuire de către procurori în legătură cu acest contract, dar că nu înţelege care este de fapt învinuirea ce i se aduce.

Sindicalistul nu înţelege acuzaţiile

El a precizat că firma confederaţiei sindicale a încheiat un contract cu o altă firmă privind managementul patrimoniului CNSLR-Frăţia. Luca a mai spus că printre clauzele contractuale este şi aceea ca firma CNSLR-Frăţia să aducă profit firmei timişorene.


Liviu Luca a arătat că nu înţelege unde este problema dacă există un contract stabilit între două societăţi. El a precizat că a fost întrebat de procurori dacă avea sau nu dreptul "să semneze”.


„Sincer să fiu, nu înţeleg despre ce este vorba. Se încheie un contract de management între firma sindicatelor şi o altă firmă, cu obligaţia ca firma sindicatelor să aducă un profit, că-l scoate, că nu-l scoate, nu e treaba noastră. Nu văd care este problema", a arătat Luca.

Liviu Luca a fost la DNA împreună cu avocata Mariana Ştefan, care îl apără în acest caz.


Martor în dosarul lui SOV

În septembrie 2010, Liviu Luca a fost audiat în calitate de martor de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind favorizarea lui Nicolae Popa. Numele lui Liviu Luca în ancheta privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a 300.000 de investitori la FNI - este legat de un transfer bancar, cont pentru care era împuternicit să opereze.


Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite