Liderul BNS: Ştiu că şi alocaţiile pentru copii vor scădea cu 15%/ Guvernul discută impozitarea alocaţiilor pentru copii şi handicapaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a afirmat astăzi că ştie "pe surse" că la nivelul Guvernului s-ar fi luat decizia diminuării şi a alocaţiilor pentru copii cu 15%.

UPDATE Guvernul discută impozitarea cu 15% a unor indemnizaţii, ca alocaţiile pentru copii şi handicapaţi

Guvernul analizează posibilitatea ca mai multe indemnizaţii sociale, printre care alocaţiile pentru copii şi cele pentru persoanele cu handicap, să fie impozitate cu 15%, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

"Este analizată în prezent şi această variantă, ca mai multe indemnizaţii sociale, precum alocaţiile pentru copii şi cele pentru persoanele cu handicap, să fie impozitate cu 15%", au arătat sursele citate.

Anterior, preşedintele BNS a afirmat că ştie că Executivul a luat decizia de a micşora alocaţiile pentru copii.

"Din câte am înţeles, s-a luat hotărârea diminuării cu 15% şi a alocaţiilor pentru copii", a spus el, refuzând să precizeze sursa.

Întrebat de unde are această informaţie, Costin a răspuns: "Vă garantez că e reală. E pe surse, dar e reală", relatează Mediafax.

Ieri, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, după negocierile cu FMI,  că pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, salariile bugetarilor cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Totodată, el a adresat liderilor sindicali un apel la decenţă, menţionând că aceştia uită că membrii acestor organizaţii sunt cei care gestionează banii în instituţiile publice ale statului.

Sindicaliştii înscrişi la CNSRL Frăţia, precum şi funcţionarii publici afiliaţi la Sindicatul Columna, au protestat astăzi în faţa Guvernului, fiind nemulţumiţi de măsurile anunţate de preşedintele Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite