Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de Finanţe, audiată la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Chiţoiu, acuzată de abuz în serviciu, este audiată astăzi, de procurori la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Laura Chiţoiu este cercetată pentru că, în calitate de director, ar fi ajutat-o pe Ina Crudu să ocupe funcţia de director general la Carpatica Asig, societate deţinută de omul de afaceri Ilie Carabulea. 

Potrivit procurorilor DNA, Marian Mîrzac ar fi intervenit, în iulie 2013, la Laura Chiţoiu, director la ASF, să o promoveze, „cu celeritate şi cu nerespectarea condiţiilor legale“, pe Ina Crudu în funcţia de director la Carpatica.

În acest dosar procurorii au verificat 16 sedii de bănci şi locuinţe din Bucureşti şi Sibiu, precum şi sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, depuse în august 2013, Laura Chiţoiu, deţine, împreună cu soţul său, ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu, un teren de 360 de metri pătraţi şi o casă în Bucureşti, un autoturism Hyundai din 2007 şi bijuterii cu o valoare evaluată la 15.500 de euro. 

Familia Chiţoiu are deschise 8 depozite în euro la Banca Transilvania, cu o valoare cumulată de peste 33.000 de euro, şi alte 15 depozite, la aceeaşi bancă, cu peste 31.000 de dolari. De asemenea, Laura Chiţoiu mai are deschise 17 depozite la BCR, în valoare de peste 176.000 de lei. 

Ca director în cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (instituţie desfiinţată odată cu înfiinţarea ASF în aprilie 2013), Laura Chiţoiu a încasat în 2012 venituri de 292.217 lei.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite