Klaus Iohannis l-a felicitat pe Frank-Walter Steinmeier pentru realegerea ca preşedinte al Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele României a transmis, duminică, un mesaj în care îl felicită pe omologul său german pentru realegerea în funcţie.

UPDATE - Klaus Iohannis a mai transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că realegerea lui Frank-Walter Steinmeier „este expresia încrederii societăţii germane” că va continua să reprezinte „un pol de echilibru, dedicat valorilor europene şi euroatlantice, care sunt esenţiale în perioada dificilă pe care o traversăm”.

„Soliditatea relaţiilor excelente dintre ţările noastre, care au caracter strategic, s-a consolidat în ultimii ani. Acestea sunt potenţate de dialogul politic bilateral frecvent şi substanţial, de relaţiile economice puternice şi de puntea trainică de legătură dintre ţările noastre reprezentată de comunitatea românească din Germania şi de minoritatea germană din România. (...)

În contextul actual de securitate, cu impact negativ la nivel european şi euroatlantic, este important să acţionăm solidar, prin întărirea securităţii aliate şi, totodată, prin sprijinirea eforturilor diplomatice susţinute în direcţia dezescaladării situaţiei”, se mai arată în mesajul lui Klaus Iohannis. 

***

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Frank-Walter Steinmeier pentru realegerea în funcţie şi i-a transmis că abia aşteaptă să continue cooperarea pentru un parteneriat puternic între cele două naţiuni, relatează news.ro.

„Felicitări, domnule Frank-Walter Steinmeier, pentru realegerea ca preşedinte al Germaniei Federale. Abia aştept să cooperăm în continuare pentru un parteneriat puternic între România şi Germania”, a scris Iohannis pe contul său de Twitter. 

Frank-Walter Steinmeier, în vârstă de 66 de ani, a câştigat încă un mandat de cinci ani pentru preşedinţia Germaniei. Acesta se află la al doilea mandat, după ce a fost ales preşedinte prima dată în 2017. Principalul obiectiv pentru noul mandat este de a "ajuta la vindecarea rănilor" produse de Covid-19. 

Social-democratul a fost susţinut pentru un nou mandat de Partidul Social Democrat şi Partidul Liberal Democrat, cele două formând împreună cu Verzii majoritatea parlamentară. 

Verzii (Grünen) au declarat despre Steinmeier că este un ”preşedinte foarte bun, foarte respectat, care a adus mari servicii ţării noastre în primul său mandat”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite