Kelemen Hunor: În luna septembrie, avocatul poporului, Renate Weber va fi înlocuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO digi24
FOTO digi24

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului vor fi respinse marţi, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca în luna septembrie Renate Weber să fie înlocuită, informează Agerpres.

"Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre", a arătat Kelemen Hunor, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Propunerile vehiculate până în prezent pentru şefia Avocatului Poporului sunt Flavius Baias, susţinut de PNL, şi Gyula Fabian, susţinut de UDMR.

Întrebat dacă s-a discutat în cadrul coaliţiei despre persoanele care ar putea deţine pe viitor funcţia de Avocat al Poporului, Kelemen Hunor a negat acest lucru.

"Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea o altă şedinţă, probabil undeva în septembrie, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului.

Suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment Domnul Fabian, da, e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul", a menţionat el.

Pe 25 mai, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins raportul privind activitatea Avocatului Poporului pe anul 2020. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite