Kelemen Hunor cere premierului să o demită pe Carmen Dan după incidentele de la cimitirul eroilor din Valea Uzului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
valea uzului

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, solicită demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a prefectului judeţului Harghita în urma situaţiei de la Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, unde s-au înregistrat tensiuni între români şi maghiari. În plus, UDMR solicită identificarea celor care au pătruns cu forţa în cimitir şi tragerea lor la răspundere.

”Autorităţile române nu au fost capabile să asigure ordinea, iar din această cauză au avut loc acte de violenţă şi agresiune fizică în incinta şi în preajma cimitirului eroilor din Valea Uzului. Solicităm doamnei premier să îi elibereze din funcţie pe ministrul de interne, Carmen Dan şi pe prefectul judeţului Harghita”, a declarat, joi, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor

Acesta solicită autorităţilor să-i identifice imediat şi să-i tragă la răspundere pe cei care ”au recurs la agresiune fizică, s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forţa în cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunităţii maghiare”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reiterat faptul că maghiarii care au format un lanţ uman în jurul cimitirului au protestat paşnic faţă de ilegalităţile comise de primarul localităţii Dărmăneşti.

”Maghiarii care au format un lanţ uman în jurul cimitirului nu au instigat la violenţă şi nu au provocat tensiune, au protestat doar faţă de denigrarea memoriei eroilor comunităţii lor. În acelaşi timp, facem apel posturilor de televiziune TV să pună capăt dezinformării, deoarece acestea contribuie doar la intensificarea conflictului”, a mai transmis UDMR.

Mai mulţi maghiari au format, joi, un lanţ uman pentru a nu permite românilor să intre în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, pentru a participa la sărbătoarea de Ziua Eroilor. Un grup de români a forţat intrarea, la faţa locului intervenind şi jandarmii pentru ca situaţia să nu escaladeze.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite