Irinel Columbeanu nu a fost „Ivănescu”. Curtea de Apel Bucureşti a decis că acesta nu a colaborat cu Securitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNSAS îl acuză pe Irinel Columbeanu că ar fi colaborat cu Securitatea cu numele de cod „Ivănescu”
CNSAS îl acuză pe Irinel Columbeanu că ar fi colaborat cu Securitatea cu numele de cod „Ivănescu”

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, că Irinel Columbeanu nu a fost colaborator al fostei Securităţi, respingând acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Instanţa Supremă.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a stabili astăzi că omul de afaceri Irinel Columbeanu nu a colaborat cu fosta Securitate, respingând ca neîntemeiată acţiunea CNSAS.

Pe 26 aprilie 2013, CNSAS a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a lui Irinel Columbeanu.

Direcţia de specialitate a CNSAS a constatat că Irinel Columbeanu ar fi fost colaborator al fostei Securităţi. Nota de constatare a fost înaintată Colegiului CNSAS, însoţită de întreaga documentaţie care a stat la baza întocmirii ei.

Colegiul CNSAS a aprobat nota, dispunând introducerea unei acţiuni în constatare a calităţii de colaborator al fostei Securităţi a lui Irinel Columbeanu.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contencios administrativ şi fiscal pe 26 aprilie 2013.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Irinel Columbeanu ar fi fost verificat de CNSAS în calitate de candidat la Primăria Capitalei, la alegerile din 2012. Acesta ar fi fost recrutat de fosta Securitate în 1980 şi ar fi avut numele conspirativ „Ivănescu”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite