Ion Stavăr: „Din sicriele mele nu mai iese nimeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Stavăr face coşciuge în atelierul Penitenciarului Focşani
Ion Stavăr face coşciuge în atelierul Penitenciarului Focşani

Ion Stavăr (43 de ani), un puşcăriaş de la Penitenciarul Focşani, este maestru în confecţionarea sicrielor. El face coşciuge la preţuri de criză, ale căror preţuri pornesc de la 250 lei.

Bărbatul, condamnat pentru omor, lucrează în atelierul de tâmplărie al penitenciarului de peste trei ani. Colegii îl laudă pentru lucrările pe care le face. Unul dintre aceştia spune că-şi merită cu prisosinţă porecla de „Meşterul Manole în varianta dulgherului".

„La început am făcut de toate. De la uşi şi ferestre, până la obiecte de cult şi mobilier religios. De vreo trei ani m-am băgat la sicrie. Sunt specialist. Sunt cele mai bune sicrie, nu pentru că le fac eu, ci pentru că sunt din lemn masiv şi au un design deosebit, exact după gustul clientului. Am făcut sicrie de toate genurile şi nu am avut plângeri până acum", spune Ion. Îşi regretă fapta şi promite că va fi „băiat bun „după liberare. "Am picat prost şi m-am înhăitat cu cine nu trebuie. Am intrat la răcoare şi abia aştept să ies de aici", povesteşte bărbatul.

Vrea o afacere proprie

După ce-şi va ispăşi pedeapsa, el vrea să-şi deschidă un atelier de tâmplărie. „Am învăţat meseria asta în puşcărie şi, după ce ies de aici, visez să-mi deschid un atelier şi să fac sicrie. Este o afacere bună şi am şi mână bună. Sigur nu mai iese mortul de acolo. Va sta doi metri sub pământ pe vecie", conchide Ion înainte de a se apuca, din nou, de treabă.

Ion Stavăr nu se sfieşte să povestească despre întâmplarea de acum opt ani care l-a băgat după gratii. „Eram la un şpriţ cu un prieten bun. Ne-am încălzit rău de tot şi ne-am luat de la o amantă. I-am dat trei pumni în piept şi a murit. A făcut hemoragie internă. Îmi asum tot ce am făcut. Mai am doi ani de stat în puşcărie şi sunt resemnat", povesteşte deţinutul condamnat la 13 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite