Instanţa obligă Compania Aeroporturi Bucureşti să repună în funcţie un fost angajat şi să-i plătească despăgubiri. Cât ar urma să plătească instituţia

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) este obligată să îi plătească daune morale unui fost angajat şi să anuleze decizia prin acesta a fost dat afară în anul 2019, pe motiv că a transmis presei şi altor „persoane neautorizate” un document al CNAB. Doar daunele morale se ridică la 60.000 de lei, potrivit MainNews.

„Admite contestaţia formulată de reclamantul Brezeanu Dragoş împotriva Deciziei de concediere cu nr. 6/20.12.2019 emisă de angajatorul pârât, pe care o anulează. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Deciziei de concediere anulate prin reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută concedierii. Obligă pârâta la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul pe perioada de la data concedierii şi până la reintegrarea efectivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, pronunţată în data de 9 iunie, citată de MainNews.

Pe lângă drepturile salariale, compania  mai trebuie să îi plătească lui Dragoş Brezeanu peste 60.000 de lei, reprezentând daune morale sau cheltuieli de judecată. Potrivit informaţiilor Main News, întreaga sumă ar ajunge la 150.000 de euro, aici fiind incluse salarii, contribuţii angajator, dar şi tichete, pe lângă daunele morale şi cheltuielile de judecată.

În anul 2019, un fost director general al Companiei de Aeroporturi a decis să îl demită pe Dragoş Brezeanu, pe motiv că „a difuzat, fără aprobare, către persoane neautorizate, inclusiv mass-media, un document generat de CNAB”, potrivit documentelor consultate de Main News.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite