Incident pe aerobaza de la Boboc: Un elicopter a atins accidental solul. Piloţii şi mecanicul de bord au părăsit aeronava în siguranţă şi sunt în afara oricărui pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incident aviatic la baza din Boboc FOTO Adevarul
Incident aviatic la baza din Boboc FOTO Adevarul

Un elicopter IAR-316 B aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc a fost implicat, vineri la prânz, într-un incident aviatic, după ce a atins accidental solul în timpul unui zbor de instrucţie, echipajul reuşind să coboare din aeronavă în siguranţă.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), incidentul s-a pertrecut în jurul orei 12.30, în aronavă aflându-se echipajul, format din doi piloţi şi mecanicul de bord.

„Elicopterul atins accidental solul cu partea posterioară, pe timpul unui zbor de instrucţie, în cadrul exersării manevrelor de aterizare/decolare la punct fix/platformă. Echipajul aeronavei, format din doi piloţi şi mecanicul de bord, a părăsit aeronava în deplină siguranţă. Aceştia nu au acuzat probleme de sănătate, dar conform procedurilor standard, sunt evaluaţi medical”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene se află la faţa locului pentru investigarea tehnică a evenimentului.

Mai multe ştiri:

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşi, audiat în dosarul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni

Directorul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIf), medicul Alice Grasu, a fost audiată de procurorii secţiei militare din Parchetul General, cu privire la dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Doctorul Sorin Ianceu scoate la licitaţie telefoanele mobile distruse în tragedia din Apuseni. Banii, donaţi uneia dintre victimele accidentului din Muntenegru

Doctorul Sorin Ianceu, unul dintre cei patru medici care au mers în misiunea de prelevare de organe când a avut loc accidentul aviatic din Munţii Apuseni, îşi scoate la licitaţie cele două telefoane mobile distruse în urma tragediei. Banii pe care îi va primi vor fi donaţi şoferului autocarului implicat anul trecut în accidentul din Muntenegru, când 18 oameni au murit şi alţi 29 au fost răniţi.

Una dintre cauzele accidentului aviatic din Munţii Apuseni: vremea

Vremea a fost un factor important în producerea accidentului din Munţii Apuseni. Aceasta este concluzia preliminară a raportului întocmit de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS).

Rezultatul anchetei în cazul zborului Asiana 214: piloţii au fost de vină

Echipa de anchetatori ce a investigat cauzele prăbuşirii zborului Asiana 214 au ajuns la o singură concluzie cu privire la vina pentru incidentul aviatic petrecut pe aeroportul din San Francisco la data de 6 iulie 2013:eroare umană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite