Încă un cetățean româno-israelian ar fi murit în urma atacurilor Hamas. MAE: Informația este în curs de verificare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul românilor ucişi în urma atacurilor comise de gruparea Hamas a ajuns la 5, conform unor surse. Iar un cetăţean româno-israelian, cu domiciliul în Israel, se află printre ostaticii luaţi de Hamas în timpul atacului fulger din 7 octombrie.

Încă un român și-a pierdut viața în atacurile Hamas FOTO Profimedia
Încă un român și-a pierdut viața în atacurile Hamas FOTO Profimedia

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al ministerului Afacerilor Externe, a declarat la TVR Info că informația potrivit căreia încă un cetățean cu dublă cetățenie, română și israeliană, ar fi ucis în urma atacurilor comise de Hamas, este în curs de verificare. Purtătorul de cuvânt al MAE a declarat că până acum sunt confirmați patru cetățeni români decedați.

„Informația cu privire la statistica publicată de guvernul israelian este în verificări. Colegii noștri de la Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României sunt în contact cu autoritățile israeliene pentru a confirma aceste informații care ne parvin. Ceea ce vă pot confirma la momentul acesta este că, din păcate, de la atacurile din 6-7 octombrie și până în prezent, patru cetățeni cu dublă cetățenie, israeliano-română au fost confirmați ca decedați și alte două persoane ca fiind dispărute, tot cu dublă cetățenie, cu domiciliul în Israel. Dintre aceștia, aseară ne-au parvenit informații de la autoritățile israeliene și aseară am confirmat faptul că una dintre persoane ar fi ostatică în Fâșia Gaza. Continuăm prin ambasadă, prin misiunea diplomatică și Consulatul General dialogul cu autoritățile israeliene pentru a obține toate informațiile referitoare la cetățenii români, cu dublă cetățenie sau nu”, a declarat Radu Filip.

MAE a anunțat  sâmbătă seara un român se află printre ostaticii luaţi de Hamas în timpul atacului fulger din 7 octombrie. Până acum, el figura pe lista dispăruţilor. Familia nu a cerut, deocamdată, sprijinul autorităţilor române.

De mai bine de două săptămâni, în mâinile teroriştilor Hamas se află peste 200 de ostatici, iar zeci dintre ei sunt străini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite