Încă o lovitură pentru justiția română: Curtea de Apel din Cipru respinge extrădarea condamnatului Beny Steinmetz

0
Publicat:

Curtea de Apel de la Nicosia s-a pronunțat împotriva extrădării în România a magnatului israelian al mineritului Beny Steinmetz.

Justiția cipriotă refuză extrădarea condamnatului Beny Steinmetz
Beny Steinmetz a fost eliberat FOTO EPA-EFE

Curtea de apel de la Nicosia a decis vineri împotriva extrădării în România a magnatului israelian al mineritului Beny Steinmetz, răsturnând astfel hotărârea din 11 octombrie a instanţei inferioare, a consemnat Reuters.

Steinmetz a fost reţinut în Cipru la sfârşitul lui august, în baza unui mandat emis de România într-un caz privind drepturi funciare. Acesta neagă că a comis ilegalităţi.

Decizia tribunalului cipriot a fost unanimă şi stipulează eliberarea imediată a lui Steinmetz.

Mandatele de extrădare emise de către Justiția Română, considerate „nelegale” de către instanțele altor țări

Steinmetz s-a aflat acum câţiva ani în centrul unui caz legat de implicarea sa într-o grupare care a încercat să obţină în mod ilegal drepturi funciare în România. Steinmetz spune că acţiunea în justiţie împotriva sa din România este motivată politic şi că ar fi fost privat de dreptul la un proces corect, mai scrie Reuters, amintind că mandatul emis de România a fost respins şi de Grecia şi Italia.

„Încă un tribunal dintr-un stat european trimite un răspuns răsunător celor care încalcă în mod flagrant drepturile omului şi desconsideră brutal orice noţiune de stat de drept. Sunt foarte satisfăcut că mă pot întoarce în sfârşit în ţara mea, într-un astfel moment critic pentru Israel”, a reacţionat Steinmetz, într-o declaraţie făcută publică de un purtător de cuvânt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite