Încă 10 români se întorc acasă din Turcia cu ajutorul unei aeronave a MApN

0
Publicat:

MAE a anunțat că miercuri au fost îmbarcați alți 10 români în vederea repatrierii. Aceștia vor ajunge acasă cu ajutorul unui zbor umanitar efectuat de o aeronavă a MApN.

FOTO Facebook/MAE
FOTO Facebook/MAE

O mamă și doi copii au fost îmbarcați într-o aeronavă militară de pe aeroportul din Adana. Ulterior aeronava a făcut și o escală pe aeroportul din Malatya de unde a mai preluat alți șapte studenți, aflați într-o zonă afectată de efectele cutremurelor. 

MApN a mai repatriat zilele trecute alți 21 de cetățeni români. 5 cetățeni români au revenit în țară cu asistența Ambasadei de la Ankara, cu un zbor de linie. 

Potrivit MAE, misiunea diplomatică la Ankara menține legătura cu 10 cetățeni români care vor să fie repatriați, dar care se află la distanță mare față de aeroporturile Malatya și Adana. Sunt făcute eforturi de identificare a unor soluții optime de repatriere a acestora. De asemenea, 36 de cetățeni români ar urma să fie repatriați după ce au contactat misiunea diplomatică, relatează Digi24

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940.

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite