Înapoi în Epoca de piatră! 12 deputaţi PSD vor liber la toate tipurile de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tone de petarde ilegale sunt confiscate în fiecare an de poliţie
Tone de petarde ilegale sunt confiscate în fiecare an de poliţie

În timp ce alte ţări intenţionează să interzică total folosirea articolelor pirotehnice, deputatul Cătălin Rădulescu şi alţi 11 colegi de-ai lui vor liber la toate tipurile de articole pirotehnice. O iniţiativă de acest fel a trecut tacit de Senat şi va ajunge în plenul Parlamentului.

Mai facem un pas îndărătul civilizaţiei. În timp ce o lege care înăspreşte pedepsele pentru utilizarea şi vânzarea ilegală a artificiilor şi petardelor zace în comisii prin Parlament, o iniţiativă PSD care propune ca o serie de articole pirotehnice periculoase să poată fi vândute la liber a trecut tacit de Senat, potrivit digi24.ro.  

Doar în noaptea trecută un om şi-a pierdut viaţa din pricina unei petarde, iar alţi zece au fost răniţi în ultima perioadă, din care doi copii, potrivit aceleiaşi surse. Petardele periculoase au apărut anul trecut şi la noi şi au făcut până acum 130 de victime.

400 de dosare penale, pedepse blânde

 „Este foarte important de subliniat că aceste accidente pot avea urmări foarte grave. Pentru câteva clipe de plăcere, pot rămâne urmări pe care după aceea va trebui să le ducem toată viaţa. Au fost persoane care şi-au pierdut vederea, au fost persoane care şi-au pierdut unul dintre ochi, au fost persoane care şi-au pierdut viaţa în urma unor astfel de accidente”, atenţionează Alis Grasu, manager la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Singurele articole pirotehnice pe care le putem cumpăra sunt cele din categoria F1. Poliţiştii spun că este esenţial să citim etichetele produselor şi instrucţiunile de folosire.

65 de tone de petarde şi artificii ilegale au confiscat poliţiştii, în doar o lună. Deşi peste 400 de oameni s-au ales cu dosare penale, legea nu îi descurajează pe comercianţii clandestini. Pedeapsa e cuprinsă între 3 luni şi un an de închisoare sau amendă penală.

„Sunt sigur că ar trebui să fie pedepsele mult mai stricte. Ministerul de Interne a propus modificarea actului normativ”, potrivit reprezentantului IGPR, Adrian Aldea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite