În ce condiții lucrau românii la cules de sparanghel în Belgia. Amenzi de peste jumătate de milion de euro pentru fermă

0
Publicat:

Amenzi istorice de 672.000 euro pentru o fermă de sparanghel din Belgia. Lucrătorii sezonieri români și albanezi trăiau în condiții mizere și au fost victime ale traficului de persoane.

muncitori sparanghel foto br24.de

Ferma de sparanghel din Dilsen-Stokkem, Belgia, a primit o lovitură devastatoare în urma unui proces judiciar în care a fost găsită vinovată de trafic de persoane și contrabandă cu locuințe. Tribunalul belgian a emis amenzi exemplare în valoare de 672.000 de euro pentru ambele companii BVBA și NV asociate cu ferma, după ce lucrătorii sezonieri români și albanezi au fost forțați să trăiască în condiții inumane, relatează stiridiaspora.ro. 

28 de muncitori sezonieri români și albanezi au fost recrutați în 2018 pentru a lucra la ferma de sparanghel. Ei au trăit în condiții deplorabile, au primit salarii foarte mici și au fost privați de hrană și apă suficiente.

Companiile BVBA și NV au fost aduse în fața instanței, alături de fosta soție a fermierului de sparanghel, care, în prezent, a decedat. Toți au fost acuzați de trafic de persoane și exploatare. Un bărbat grec, în vârstă de 59 de ani, responsabil de recrutarea și transferul muncitorilor în Belgia, a fost, de asemenea, judecat pentru rolul său în acest scandal, notează sursa citată. 

Cu toate că fosta soție a agricultorului a riscat trei ani de închisoare, ea a fost achitată, având în vedere că nu s-a putut demonstra că era implicată în activități.

„Ea nu a fost în niciun fel activă în cadrul companiei. Multe persoane au fost interogate, dar nimeni nu s-a referit la clienta mea”, a declarat avocatul ei.

Cu toate acestea, grecul responsabil pentru recrutare a fost condamnat la trei ani de închisoare și o amendă impresionantă de până la 448.000 de euro, fiind, de asemenea, privat de drepturi și arestat imediat.

În ceea ce privește companiile BVBA și NV, ele au fost lovite de amenzi extrem de mari în valoare de 672.000 de euro fiecare, ca rezultat al infracțiunilor grave dovedite în instanță.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite