Imagini impresionante din Harghita. Mii de oameni s-au aliniat pentru sfinţirea bucatelor de Paştele Catolic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni au luat parte la ceremonialul de sfinţere al bucatelor, la Miercurea Ciuc. FOTO: Szekelyhon / Verdes Nandor
Mii de oameni au luat parte la ceremonialul de sfinţere al bucatelor, la Miercurea Ciuc. FOTO: Szekelyhon / Verdes Nandor

Peste 3.500 de oameni s-au aliniat la Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita, pentru ceremonialul de sfinţire al bucatelor, cu ocazia Paştelui Catolic. Lumea a dat dovadă de o disciplină şi de un simţ civic impresionant şi a respectat cu stricteţe măsurile de siguranţă pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Dacă în alţi ani ceremonialul se desfăşura doar pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, autorităţile au decis, în acest an, să extindă zona, pentru păstrarea distanţei fizice, notează Agrepres. 

Autorităţile locale au blocat circulaţia pe două bulevarde importante din centrul oraşului. Cei 3.500 de oameni, fiecare cu câte un coş în care se aflau bucate speciale pentru masa de Paşte, s-au aşezat în ordine într-o zonă în formă de cruce, pe o suprafaţă de aproximativ doi kilometri.

foto szekelyhon - verdes nandor

FOTO: Szekelyhon  / Verdes Nandor 

Nu în ultimul rând, organizatorii au împărţit gratuit măşti de protecţie celor care nu aveau, iar în paralel slujba de sfinţire a fost transmisă online, din cauza pandemiei de COVID-19.

Slujba de sfinţire a bucatelor a fost oficială de episcopul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, Tamas Jozsef, care s-a adresat credincioşilor, împreună cu mai mulţi preoţi catolici, de la un altar improvizat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Acest moment e unul plin de bucurie, de eliberare spirituală că putem fi aici, împreună. Isus a spus: 'Unde doi sau trei oameni se adună în numele meu, acolo sunt şi Eu". Aici suntem mai multe mii. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să pună capăt acestei pandemii şi ca traiul în această ţară să se îmbunătăţească..Vă dorim Sărbători Pascale binecuvântate tuturor", a spus preotul Darvas-Kozma József.

Potrivit sursei citate, la finalul liturghiei, preoţii le-au adresat credincioşilor tradiţionalele urări de Paşti, iar la final a fost intonat imnul Ungariei şi cel secuiesc. 

Vă mai recomandăm şi: 

Papa Francisc, la Slujba de Înviere: În aceste vremuri întunecate, creştinii să nu uite că temerile lor vor fi înlocuite de speranţă VIDEO

Slujba de Înviere la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite