Ilie Năstase şi Mădălin Voicu le cer procurorilor să stabilească dacă Robert Turcescu a fost ofiţer sub acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Ilie Năstase şi deputatul Mădălin Voicu au depus, astăzi, o sesizare la Parchetul General prin care cer să se stabilească dacă jurnalistul Robert Turcescu a fost ofiţer sub acoperire. În opinia fostului tenismen declaraţiile lui Turcescu dăunează grav imaginii României.

Ilie Năstase a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului General, că Robert Turcescu ar putea fi şi un impostor, susţinând că livretul militar pe care jurnalistul l-a prezentat nu seamănă cu cel pe care el îl are.

Năstase l-a acuzat pe Turcescu de „cârdăşie" cu Traian Băsescu: „Nu vi se pare ciudat că în emisiunea lui Turcescu Traian Băsescu a declarat că el vrea să aibă în CV-ul celor care candidează şi menţiunea că acela care candidează a fost sau nu a fost ofiţer acoperit?"

"Problema pe care am încercat să o lămurim era să avem certitudinea că, indiferent de persoană, lucrurile astea nu lezează siguranţa statului", a declarat şi deputatul Mădălin Voicu.

El a precizat că prin această sesizare se încearcă să se găsească la Parchetul instanţei supreme un răspuns "mult mai aproape de un adevăr palpabil", pentru că altfel s-ar putea vorbi de oricine că este ofiţer acoperit.

Mădălin Voicu a mai spus că nu vor să fie divulgate nume, ci, dacă există o situaţie, să se verifice dacă ceea ce spune Turcescu este adevărat.

El a adăugat că sesizarea a fost semnată de "senatorul Ilie Năstase şi deputatul Mădălin Voicu".

Robert Turcescu a publicat duminică, 21 septembrie, pe blogul personal, un text în care „se autodenunţă” că a fost ofiţer acoperit. Postul este însoţit de mai multe documente.

„Nu mai puteam să vin discutând de ofiţerul acoperit care candidează la Preşedinţie, eu să mă ştiu aşa cum mă ştiam. Eram un fariseu, eram în faţa voastră un nimeni, un ins care îşi minţea telespectatorii care credeau în el, vă minţeam pe voi. De aia am decis să mă eliberez. Eu le-am pus acolo, eu le-am urcat pe blogul meu, eu am scris textul acela. Nu e nimic altceva în spate. Sunt dispus oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de cele judecătoreşti să arăt aceste documente şi să spun adevărul sau ce ştiu eu despre aceste lucruri şi adevărul în legătură cu ele. Nu am trăit o bucurie mai mare, o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare. Nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât azi după ce m-am eliberat de povara asta”, a spus Robert Turcescu, la B1 TV.

Ulterior, Ministerul Apărării a precizat că nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu, instituţia precizând că aplică legile ţării şi că, dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite