Hunedoara: VIDEO Scandal monstru la Serviciul de Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: VIDEO Scandal monstru la Serviciul de Ambulanţă
Hunedoara: VIDEO Scandal monstru la Serviciul de Ambulanţă

Un ambulanţier acuză conducerea instituţiei din Petroşani de nereguli şi abuzuri. Ionică Lihoacă reclamă şi faptul că se fură combustibil şi nu se respectă regulamentul intern.

Un angajat al Serviciului de Ambulanţă din Petroşani, Ionică Lihoacă, acuză şeful de furt de motorină, iar pe colegi de nerespectarea regulamentelor interne. Bărbatul susţine că a fost pus pe lista diponibilizărilor, în urma unei decizii de restructurare a patru posturi de ambulanţier în judeţul Hunedoara, însă asta numai pentru că a îndrăznit să vorbească despre neregulile pe care le-a descoperit.

Acuzat de furt de motorină
Lihoacă a pus la dispoziţia „Adevarul” şi câteva minute de filmare în care se vede cum coordonatorul ambulanţierilor pe zona Petroşani-Lupeni-Vulcan, Petrişor Ciuică, îşi spală maşina personală folosindu-se de utilităţile instituţiei, dar şi cum ambulanţierii fumează în maşinile de urgenţă.
„Se poate vedea clar, în filmuleţ, cum Ciuică îşi bate pur şi simplu joc de banul contribuabilului şi se aude spunând că «apa lui Emil Stoica, Şeful Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara, e la ofertă». De asemenea, am chemat în instanţă serviciul şi am depus o plângere la DNA pentru furt de combustibil. La multe dintre curse rămâneau 12-15 litri de motorină, iar pe aceştia îi lua Ciucă şi îi folosea în interes personal, el fiind şi instructor la şcoala de şoferi”, a declarat Lihoacă.

Ciuică neagă acuzaţiile
Coordonatorul ambulanţierilor, Petrişor Ciuică, respinge acuzaţia de furt de combustibil şi adaugă că a depus plângere penală împotriva lui Lihoacă pentru aceste afirmaţii. „Eu nu am de unde să ştiu cât combustibil rămâne. Asta nu intră în atribuţiile mele. Referitor la spălatul maşinii personale la serviciu, ştiu că nu este normal, mai ales acum, pe timp de criză. Am evitat asta, însă cred că filmarea respectivă este din ziua când ne-a murit un coleg şi am dat cu puţină apă pe autoturism”, a spus Ciuică.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/Serviciul de Ambulanta Petrosani - nereguli - filmare Ionica Lihoaca (1).flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Nu i se pare grav

Şeful Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara, Emil Stoica, susţine că a aplicat sancţiuni acolo unde a descoperit nereguli. „Eu le-am interzis să folosească utilităţile de la ambulanţă în interes personal, dar să ştiţi că spălatul maşinii nu mi se pare cine ştie ce. Noi am avut controale şi nu au fost descoperite probleme”, a adăugat Emil Stoica.

Raed Arafat aşteaptă dovezi
Contactat de Adevărul, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat că nu poate să se pronunţe, înainte de a vedea fragmentele filmate. „Primesc zilnic reclamaţii, însă sunt necesare şi dovezi. Fumatul este interzis la mai puţin de 10 metri de ambulanţă, cât despre celelalte aspecte, trebuie făcute controale, iar dacă reclamaţiile sunt probate, Direcţia de Sănătate Publică trebuie să aplice sancţiuni”, a declarat Arafat.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/Serviciul de Ambulanta Petrosani - nereguli - filmare Ionica Lihoaca (2).flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite