Generalul Mihail Popescu, fost şef al Statului Major General, a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Mihail Popescu, fost şef al Statului Major General, a murit, la vârsta de 65 de ani, potrivit conducerii Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Mihail Popescu a fost şi senator PSD în legislatura 2004-2008.

Ministerul menţionează că generalul Popescu, „în cei 35 de ani de carieră militară, a format mulţi tineri ofiţeri care au slujit ţara cu credinţă, iar numirea sa în funcţia de şef al Statului Major General, în anul 2000, a reprezentat o dovadă a recunoaşterii experienţei dobandite de-a lungul timpului”.

Astfel, arată un comunicat al ministerului citat de Mediafax, de acea perioadă a activităţii sale sunt legate evenimente importante. Mai precis, transmite sursa citată, România a primit invitaţia de a se alătura Alianţei Nord-Atlantice, în timpul Summit-ului NATO de la Praga, iar la 15 aprilie 2004, generalul Mihail Popescu a participat la ceremonia organizată la Mons cu prilejul admiterii celor noi şapte state în Alianţa Nord-Atlantică. 

„Generalul Mihail Popescu a fost primul şef de Stat Major General care a reprezentat România la Comitetul Militar al NATO. De numele său este legată o altă realizare importantă a MApN. Împreună cu ministrul apărării naţionale de atunci, a inaugurat sistemul tip videoconferinţă prin care conducerea MApN comunică cu militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii”, completează Mediafax.

Citeşte şi:  Povestea celui mai popular general postdecembrist, Mihail Eugeniu Popescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite