Generalul Cristian Radu s-a pensionat. Fostul adjunct al șefului IGSU este inculpat într-un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie, decretul de trecere în rezervă a generalului Cristian Radu, adjunctul inspectorului general al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Acesta este inculptat într-un dosar penal pentru că și-a pus șoferul să-și asume un accident în locul său, în anul 2021.

Generalul Cristian Radu / Foto: Arhivă / Mediafax
Generalul Cristian Radu / Foto: Arhivă / Mediafax

Generalul Cristian Radu, în vârstă de 49 de ani, a depus dosarul de pensionare cu puțin timp înainte de a afla în mod oficial că este inculpat în dosar.

Este vorba despre un accident pe care l-ar fi avut, pe șoseaua Mihai Bravu din București, pe data de 8 noiembrie 2021. La volan s-ar fi aflat Cristian Radu, acesta circulând cu viteză ridicată. În încercarea de a evita un pieton , mașina s-ar fi lovit de refugiul de tramvai. Ulterior, autoturismul ar fi fost mutat, iar șeful din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) i-ar fi cerut șoferului său, aflat pe scaunul din dreapta, să își asume răspunderea pentru accident, conform declarațiilor de la dosar.

Mașina ar fi fost ascunsă la baza de reparații a MAI, iar cei doi, Cristian Radu și șoferul său, ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale, însă fără a menționa că rănile provin de la accident.

Câteva săptămâni mai târziu, Cristian Radu a fost avansat general. Dosarul penal a fost deschis abia la 7 luni de la accident, deoarece generalul a mușamalizat evenimentul.

Astfel, acesta este inculpat și urmărit penal pentru părăsirea locului accidentului, instigare la fals și uz de fals.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite