Gardul vilei lui Traian Băsescu a fost vandalizat. Marian Căpăţână, condamnat în dosarul lui Mircea Băsescu, a scris mesajul „Petrov, achită-ţi datoriile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură
FOTO: Captură

Pe gardul vilei de protocol în care locuieşte fostul preşedinte Traian Băsescu a fost scris mesajul „Petrov, achită-ţi datoriile!”. Autorul este Marian Căpăţână, condamnat la închisoare în 2016 pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul în care Mircea Băsescu a fost acuzat că ar fi primit mită pentru eliberarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Poliţia efectuează cercetări.

Gardul vilei de protocol a fostului preşedinte Traian Băsescu a fost vandalizat vineri, după ce un bărbat a scris cu vopsea roşie „Petrov achită-ţi datoriile”!.

Persoana care a vandalizat gardul este Marian Căpăţână, care a declarat că a recurs la acest gest pentru că a fost la închisoare din cauza Traian Băsescu şi a fratelui său, Mircea Băsescu. „Acest individ Petrov trebuie să îşi plătescă datoriile”, a declarat Căpâţănă jurnaliştilor, potrivit Antena 3. 

„Eu sunt aşa-zisul intermediar între Bercea Mondial şi Micea Băsescu. (...) Eu am făcut doi ani de puşcărie din cauza acestor escroci. Eu am numărat banii. Cei 600 de mii de euro pe care i-a adus Bercea Mondial lui Mircea Băsescu pentru Traian Băsescu au fost ca Bercea Mondial să fie scăpat de justiţia 'independentă'. Eu i-am numărat cu Mircea Băsescu, după care, împreună cu Mircea Băsescu am plecat să depunem banii. A depus în contul lui 200 de mii de euro, iar 100 de mii de euro mi-a zis în maşină să îi iau eu”, a spus Marian Căpăţână.

„Nu este vandalizat. Am făcut graffiti. Vreau să învăţ să fac graffiti”, a mai declarat Marian Căpăţână, precizând că va continua, iar următorul de pe listă va fi Victor Ponta.

„În anul 2008 am intrat în politică. În 2009, puteţi întreba pe toată lumea din judeţul Olt, inclusiv pe Ponta şi pe Şova, m-am implicat total în a câştiga Traian Băsescu preşedinţia din 2009”, a mai transmis Căpăţână.

Poliţia a transmis că se fac cercetări. „Cu privire la faptul că pe gardul împrejmuitor al unui imobil ce aparţine RAPPS, persoane necunoscute ar fi inscripţionat, cu vopsea, un mesaj, facem următoarele precizări: În cauză, Secţia 1 Poliţie  efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis Poliţia”, au transmis poliţiştii, într-un comunicat.

Traian Băsescu nu a dorit să comenteze această situaţie la plecarea din vilă. Fostul preşedinte trebuie să elibereze locuinţa de protocol în termen de 60 de zile, după ce Instanţa Supremă l-a declarat colaborator al Securităţii. Băsescu a revenit în ţară în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost externat de la un spital din Bruxelles. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite