G4Media: Vâlcov vrea să fie cercetat de procurorii de la Secţia Specială, nu de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul procesului prin care a cerut şi obţinut revocarea controlului judiciar, fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a spus în sala de judecată că ar trebui să fie cercetat de Secţia pentru investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi nu de DIICOT.

Practic, el cere ca dosarul său să se conexeze cu cel în care este vizată Adina Florea, în care se verifică dacă aceasta i-a pus la dispoziţie lui Darius Vâlcov protocolul secret.

„Inculpatul a invocat faptul că procurorul D.I.I.C.O.T. ar fi avut obligaţia de a înainta dosarul nr. 2922/D/P/2018 Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în vederea reunirii la dosarul nr. ….., cererea sa prin care a solicitat luarea acestei măsuri fiind respinsă prin ordonanţa din data de 14.06.2019 a procurorului de caz”, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti, consultată de G4Media.ro.

Vâlcov a invocat şi „nelegalitatea ordonanţei procurorului, în contextul în care aceasta a fost dată fără prealabila audiere a inculpatului în condiţiile art. 212 alin. 3 C.pr.pen.”

Detalii pe G4Media

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite